Villisca Axe - ukleta kuća u kojoj se lovac paranormalno izbo sam sebe s nepoznatim predmetom

Napisao/la: nasy

Ukupan broj reči: 648 | Datum: 16 02 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLUkleta kuća Villisca Axe u kojoj lovac na duhove sam sebe izbo nožem u prsa a niko ne zna zašto...

Ukleta kućaProkletstvo kuće Villisca Axe u kojoj se desilo višestruko ubojstvo, sada je opet na jezivom glasu jer se opet desio nesvakidašnji stravičan događaj koji potvrđiva da sa ovom kućom definitivno nešto ne štima.

Naime, u noći istraživanja na paranormalno Robert Laursen - lovac na duhove doživio je stravično iskustvo kada je sam sebe iz nepoznatih razloga sa nepoznatim predmetom izbo u prsa u jednoj od soba uklete kuće Villisca Axe u Iowi. Kuća je dugo godina bila napuštena i nije imala struje niti ostale sanitarije te je postala pravi izazov za mnoge istražioce jer se u njoj dešavaju stvari za koje obični čovjek nema realno objašnjenje.

Misterija koja datira još od 1912. godine kada je kuća postala u javnosti 'ozloglašena' kada se desilo višestruko ubojstvo u julu te iste godine. Taj Juli je bio koban za dvoje odraslih i šestero djece a njihov ubica nikad nije pronađen. Misterija koja već postoji više od 100 godina zaintrigirala je mnoge istražioce na paranormalno.

U noći istraživanja, 37-godišnji  Laursen je bio izdvojen od ostalih istraživača paranormalnog kada su čuli njegov vrisak u jednoj od soba. Zatekli su ga u mračnoj sobi kako leži u lokvi krvi s ranama u prsima.

Izjavljeno je u policiji da su istražioci pozvali pomoć odmah nakon što su ga pronašli i da je bio potpuno sam..

Niko ne vjeruje da je ovo bio nesretan slučaj. Zašto bi jedan čovjek koji živi za svoja istraživanja počinio ovakavo što, ni samom Laursenu nije poznato.

Vlasnica Martha Linn zloglasne vile, izjavila je da ne može da vjeruje da se sad i ovo desilo sada kada je kuća napokon otvorena za javnost.

"Ne mogu da zamislim zašto bi si neko takvo nešto uradio i to baš u mojoj kući"

Za Villisca Axe osnovana je web stranica na kojoj je napisano da su posjete na ovoj turističkoj atrakciji skraćene zbog letećih objekata, pada lampi i zvukova dječijih glasova. Jedno je sigurno. Svi istražioci paranormalnog i vidovnjaci se slažu da postoji prisustvo duhova a neki čak i tvrde da su uspjeli komunicirati s njima.O Autoru

erMagazin - Donosi čudne i bizarne priče svijeta za koje još niste čuli. Stravična dešavanja i ljudi iz prošlosti.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Villisca Axe - ukleta kuća u kojoj se lovac paranormalno izbo sam sebe s nepoznatim predmetom

Rafting Tarom,Tara Adventure Club;

White Water Rafting,Tara Adventure Centar;

Šta je poželjno uzeti u obzir ako idete na rafting rekom Tarom?