Beograd u TOP 10 destinacija ovog proleća

Napisao/la: Svimbi

Ukupan broj reči: 605 | Datum: 23 03 2015 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLBeograd se ove godine više puta našao na listi 10 najboljih prolećnih destinacija u Evropi, i to u uglednim listovima kao što su britanski „Gardijan“ ili američki web portal „Huffington Post“. Dakle, Beograd se našao „rame uz rame“ sa najposećenijim evropskim gradovima poput Amsterdama, Pariza, Lisabona, Berlina, Praga, Budimpešte. Kriterijumi za formiranje ovakve liste su bogata kulturna baština, arhitektura, tradicionalna kuhinja, muzika, noćni život, umetnost.

Beograd svakako dominira svojom lepotom, tradicionalnom i modernijom arhitekturom, itekako je poznat po noćnom životu, koji je nadaleko poznat i upravo zbog toga privlači mnoge turiste, najčešće, iz regiona i Evrope, a o kuhinji ne treba raspravljati – zaista je zaslužila da je svako, ko nije do sada, proba i uživa u kombinaciji mirisa i ukusa!

"Bogata istorija Srbije daje posebnu lepotu i prednost Beogradu gde su sovjetski blokovi smešteni između umetničkih remek-dela. Čitav grad odiše živahnim životom, što se posebno odnosi na reke. Za trendsetere najbolji deo grada je Savamala, elitno mesto gde ćete sigurno biti primećeni”, piše u izveštaju „Hafington posta”.

Pak, prema oceni "Gardijana", Beograd je idealan za kraći gradski odmor i primamljiviji od, kako navode, zvučnih gradova širom Evrope.

"Ako želite pravi kratki gradski odmor, zaboravite zvučna imena, jer se neke od najživljih scena sa kulturnim sadržajima u Evropi nalaze u manjim gradovima. Ponuda kulturnih sadržaja u Beogradu u proteklih nekoliko godina je eksplodirala, što u kombinaciji sa "nebrušenim" urbanizmom grada čini da ga često porede sa Berlinom, iako je Beograd privlačan na sebi svojstven način."

Beograd je veliki grad i ima veliko srce. U njemu uvek ima mesta za svakoga, bez obzira koja su njegova interesovanja, želje, mesta koja inače posećuje, muzika koju inače sluša – Beograd nudi kutak za svaku individuu na ovom svetu.

 

Terazije, Trg Republike, Knez Mihajlova, Kalemegdan, stari Dorćol, Kosančićev venac, Savamala, šetalište 25. maj, Slavija, Karađorđev park, Tašmajdan, Ada Ciganlija, zemunski kej, Novi Beograd i mali milion drugih delova grada... A tek muzeji, kulturni spomenici, 2 velika fudbalska stadiona, parkovi, kafići, kafeterije, noćni klubovi, splavovi. Jesmo li već napomenuli da Beograd ima za svakoga mesto u koje će biti doživotno zaljubljen?O Autoru

Nastali smo sa idejom da gostima i prijateljima grada Beograda učinimo boravak u našem gradu što prijatnijim i prisnijim, kako bi vam dani provedeni u našim apartmanima protekli kao da niste ni napuštali vlastiti dom.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Beogradske reke - povod za provod

Trg Republike za Apsolutne Početnike

7 razloga za All-inclusive

Letovanje u Septembru

Kombank Arena

Krug dvojke – simbol Beograda

Turističke atrakcije – Sarajevo

Kratki turistički vodič za Atlantic City

Solun, grad sa dušom

Očaravajuće Sarajevo

Skadarlija nekad i sad

Kotor

Istorija Novog Beograda

Beograd u TOP 10 destinacija ovog proleća

Atrakcije koje ne smete propustiti u Budimpešti