Šta posetiti u Brazilu ?

Napisao/la: ivan83ivan

Ukupan broj reči: 688 | Datum: 23 03 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLBrazilci kažu da je Bog stvarao svet 6 dana, a sedmi je posvetio Riju.
Veliki grad na južnoj obali Atlantskog okeana, Rio je poznat po svojoj slavnoj pozadini od krševitih, šumovitih planina, golemih, stenovitih klisura i dubokog plavog mora posutog ostrvima. Sa pogrbljenog brda Korkovado, gde se nalazi statua Kristo Redendor (Hrista Iskupitelja) ili sa kupaste Pao de Akusar (planine Glava Šećera) možete da vidite, gotovo iz ptičje perspektive, bujno, užurbano igralište na plaži koje se proteže 200 km duž jugozapadne obale Baija de Guanabara.


Od neverovatne plaže lučnog oblika, Kopakabane, sa oskudno odevenim lepoticama, do Ipaneme, četvrti sa najlepšim zalaskom sunca na svetu, i bučnih bahanalijskih karnevala, rio je jedan od najdinamičnijih gradova prepunih šarma, kulture, umetnosti i boja.


Rio de Žaneiro, za koji se često misli da je glavni grad Brazila, podeljen je u četiri regiona: zona Sul, južna zona, koja uključuje Kopakabanu i Ipanemu, gde se nalaze naselja za bogate i većina mesta za turiste; Centar, koji uključuje Santa Terezu, finansijski i poslovni centar grada sa brojnim istorijskim građevinama; zona Norte ili severna zona, gde se nalazi stadion Marakana; i Zapadna zona sa četvrti Bara de Tižuka, koja je popularna po svojim plažama.


Stanovnici Rija, poznati kao cariocas, poznati su po svojim liberalnim stavovima i prijateljskom ponašanju. Nije ni čudo, kada se uzme u obzir neverovatan niz prelepih plaža koje ih okružuju. Rio je takođe poznat po svojoj neverovatnoj umetnosti i arhitekturi, sa mnogim građevinama koje su posute po pejzažu. Neke od tih građevina su Mosteiro de Sao Bento, manastir Svetog Benedikta, koji da tira iz 1663. godine, Pako imperijal iz 1743. godine i akvadukt Lapa iz 1750. godine.


Jedna od najuzbudljivijih znamenitosti u gradu je vrh Korkovado, sa pročeljem od čistog granita, na kome se nalazi statua Kristo Redentor, koja se izdiže 30,5 m iznad 6 m visokog postolja. Do njega se može doći pomoću uspinjače ili vijugavim putem i pruža jedan od najveličanstvenijih pogled u gradu.


Drugi po redu poznati vrh je planina Glava Šećera, jednako impresivna kao i Korkovado, koja predstavlja ogromnu granitnu ploču na ulazu u zaliv Guanabara. Sa vrha koji se nalazi na visini od 395 m, može se videti ceo grad, kao i plaže i Atlantski okean. Da biste se popeli do nje, morate doći 1.300 m dugom uspinjačom. Zalasci sunca ovde su fantastični.


Ipak, izgleda da je najveći razlog da posetite Rio – karneval. Zabava koja se reklamira najviše na svetu traje gotovo dve nedelje i tada je grad preplavljen ljudima ukrašenim perjem, perlama, ukrasima za glavu, obučenim u tange i još malo nešto. Ulice vrve od parada grupa koje igraju sambu i okupljaju hiljade ljudi na svakom uglu, bučno se veseleći uz egzotične ritmove. Karneval u Riju je doživljaj koji se ne zaboravlja.

 

Za više detalja posetite sajt http://mitos-travel.com i pogledajte destinacije koje imaju u ponudi iz celog sveta !O Autoru

Dalibor Vasković - zaljubljenik u putovanja u potrazi za novim avanturama.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti