članci iz kategorije Destinacije


Turistički potencijali opštine Despotovac
Priroda je bila veoma darežljiva prema ovom kraju pa ga je darovala lepotama koje se retko gde u Srbiji mogu sresti. Resavska pećina se nalazi 20 km od Despotovca, na obali kraškog polja Divljakovac. Spada u najlepše pećine Srbije. Otkrili su je čobani 1962 .godine i zbog izuzetnih lepota nije se dugo čekalo da bude otvorena za turističke posete.

Letovanje u Grčkoj - Grčka ostrva
Ostrvo Krf predstavlja pravi muzej na otvorenom. Kada zakoračite na Krf imaćete utisak da putujete kroz vreme. Ostrvo je poznato po tome što je to je to jedini deo grčke teritorije koji Turci nikad nisu uspeli da osvoje. Nakon pada Vizantije, Krf je sve do pocetka 19.veka bio pod upravom Venecije.

Budvanska rivijera - Stari grad i plaže
Budva je najpopularnija turisticka destinacija u Crnoj Gori. Lepe pešcane plaže, bogato istorijsko naslede i prijatna mediteranska klima privlace turiste iz celog sveta. Ukupna dužina Budvanske rivijere je 35 km, od cega je 13 km pretvoreno u raj za turiste.

Vikend odmor u Srbiji
U Srbiji postoji veliki broj neotkrivenih mesta idealnih za romantičan vikend za dvoje. Jedno od najlepših je Lisine, selo udaljeno 20 km od Despotovca. Šta to selo čini tako posebnim?

Odmor na Srebrnom jezeru
Iako turistička sezona na jezerima traje relativno kratko, jezera Srbije predstavljaju značajan  turistički potencijal. Tri najpopularnija i  po mnogima najlepša jezera Srbije su jezero Perućac, Srebrno jezero i Vlasinsko jezero.

Turističke destinacije Braničevskog okruga
Turističke destinacije Braničevskog okruga koji obuhvata osam opštna sa sedištem u gradu Požarevcu do sada nisu, po mom mišljenju, dovoljno poznate široj javnosti i nisu dovoljno iskorišćene. Pokušaću da čitaoce upoznam sa turističkim potencujalom Braničevskog okruga. Nadam se da će tekst bar malo doprineti razvoju turizma u ovom kraju.

Turistički sadržaji na Zlatiboru
Zlatibor, jedna od najlepših planina Srbije, poslednjih godina je centar domaćeg turizma. Turizam na ovoj planini ima dugu tradiciju pa ne treba da čudi što se turistička ponuda ne svodi samo na smeštaj i besciljno tumaranje šumom, već za goste postoji bogat sadržaj.

Vrnjacka Banja - Prestonica turizma Srbije
Poslednjih desetak godina, Vrnjačka Banja je pored Zlatibora, najpoznatija turistička destinacija Srbije. U Vrnjačku Banju se odavno ne dolazi samo zbog lečenja jer prelepi parkovi, veliki broj sportskih terena, kulturno - istorijski spomenici u okolini i konresne sale privlače svake godine veliki broj turista.


Strana 5 od 5
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]  
RSS