Aktivan odmor na Zlatiboru

Napisao/la: draganst

Ukupan broj reči: 436 | Datum: 4 09 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLPlanina Zlatibor smeštena je u jugozapadnoj Srbiji, južno od Užica. Turizam na Zlatiboru ima dugu tradiciju jer se počeo razvijati još u 19 veku nakon posete kneza Milana. Danas je Zlatibor, najrazvijenija turistička regija Srbije sa preko 10.000 gostiju svakog dana u špicu sezone. Ono što Zlatibor izdvaja od ostalih planina Srbije je činjenica da je Zlatibor jedina planina na kojoj turistička sezona traje i leti, a ne samo zimi (primer Kopaonik, koji je u letnjim mesecima veoma slabo posećen). Za to je pored prirodnih lepota zaslužan bogat turistički sadržaj, povoljan uticaj klime na ljudsko zdravlje, sportski tereni pogodni za pripreme vrhunskih sportista, kvalitetan smeštaj.

Ako volite sport i aktivan odmor, na Zlatiboru Vam nikad neće biti dosadno. Pored terena za male sportove, postoje uređene trim staze, teretane, otvoreni i zatvoreni bazen, teniski tereni, možete iznajmiti bicikle ili jahati konje...U zimskim mesecima, zahvaljujući veštačkom osnežavanju, skijanje je zagarantovano.

Smeštaj na Zlatiboru je moguće naći u brvnarama, privatnim kućama ili hotelima. Jedna od najboljih vila za odmor, smeštena 400 metara od centra, u mirnoj i tihoj ulici, je vila Zlatibor. Vila nudi izvanredan odnos kvalitet - cena, jer se možete odmarati u lepo uređenim sobama po pristupačnim cenama. Tako na primer, trokrevetni apartman košta 14 - 20 evra po danu, zavisno od sezone i dužine boravka. U dvorištu vile nalazi se otvoreni bazen namenjen gostima i besplatan je za korišćenje.

 

Apartmani ZlatiborPored otvorenog i zatvorenog bazena, na Zlatiboru postoji nekoliko kupališta, nastalih od planinskih potoka. Jokino vrelo se nalazi na putu prema Tari, nekoliko kilometara od magistrale Uzice - Podgorica. Ovde se možete ne samo kupati, već i pecati, čak možete iznajmiti i štapove za pecanje. Plaža je uređena, sa ležaljkama, barom i restoranom.

Zlatibor i okolina su bogati prirodnim lepotama. Poslednjih godina, veliku pažnju privlači Stopića pećina, otvorena za turističke posete. Jedna od najvećih atrakcija je vodopad u selu Gostilje, udaljen sat vremena vožnje od centra Zlatibora. U krugu od 50 kilometara nalaze se još Mokra Gora, Mećavnik, Šarganska osmica, muzej narodne arhitekture Sirogojno, manastir Mileševa, Zlatarsko jezero, Nacionalni park Tara, jezero Perućac, vodopad Vrelo.

 O Autoru

Dragan Stanisavljević, izdavanje apartmana - Zlatibor Smestaj

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti