Budvanska rivijera - Stari grad i plaže

Napisao/la: drst

Ukupan broj reči: 470 | Datum: 20 01 2011 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLBudva je najpopularnija turisticka destinacija u Crnoj Gori. Lepe pešcane plaže, bogato istorijsko naslede i prijatna mediteranska klima privlace turiste iz celog sveta. Ukupna dužina Budvanske rivijere je 35 km, od cega je 13 km pretvoreno u raj za turiste.

Budvanska rivijera se sastoji od dvadesetak pešcanih i stenovitih plaža. Najpopularnije od njih su plaže Jaz, Mogren I i II, Slovenska plaža, Kamenovo i Pržno. Plaža Jaz je udaljena 2.5 km od Budve. To je 1200 m dugacka pešcana plaza. Jedan manji deo plaže namenjen je nudistima.

Plaža Mogren se sastoji iz 2 dela. Ukupna dužina iznosi 350 m i to je jedna od najlepših plaza Crne gore. Mogren se nalazi samo 150 m od Starog grada i hotela Avala. Posebno je zanimljiva roniocima i onima koji vole skokove u vodu sa stena.

Slovenska plaza je naziv za 1600 metara dugu pešcanu plažu i kompleks hotela i restorana pored nje.

Ostrvo Sveti Nikola sa bujnom mediteranskom vegetacijom je udaljeno samo 1 kilometar od Budve i na njoj postoje 3 plaže ukupne dužine 840 m. Ostrvo je stenovito i popularno medu roniocima.

Puno je zanimljivih stvari koje turisti mogu videti u Budvi. Najveca turisticka atrakcija je Stari grad sagraden u 15.veku. Njegove uske ulice, mali trgovi, kule, kapije i kameni zidovi, vracaju posetioce u daleku prošlost. Najstarije naselje na teritoriji Budve nastalo je pre 2500 godina. Stari grad u današnjem izdanju, nastao je pod uticajem Venecije. Grad je pretrpeo znacajna oštecenja u zemljotresu 1979.godine i obnova je trajala 8 godina.

Budva nudi velike mogucnosti za sportske aktivnosti. Pored klasicnih sportova, u ponudi su i mnogobrojni sportovi na voidi: skijanje na voidi, ronjenje, jedrenje, parašuting, kao I paraglajding.

 

Budva Plaža

 

Od 1.Jula pa do sredine avgusta, u Budvi je izuzetno bogat nocni život. Brojni disko klubovi i restorani nude zabavu za sve uzraste.

Smeštaj u Budvi moguće je naći u privatnim apartmanima ili hotelima. Ukoliko ne rezervišete apartmane unapred, najbolje je potražiti smeštaj u turističkoj agenciji na autobuskoj stanici. Na taj način će te izbeći tumaranje id kuće do kuće, a dobićete iste cene kao da ste smeštaj ugovorili direktno sa vlasnikom. Koristan resurs za planiranje odmora u Budvi može biti sajt  Hoteli u Budvi gde osim ponude hotelskog smeštaja, možete videti i fotografije većine plaža na Budvanskoj rivijeri.O Autoru

Dragan Stanisavljevic, izrada i promocija turističkih sajtova.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti