Kako izbeći prevare na Tajlandu?

Napisao/la: Svimbi

Ukupan broj reči: 924 | Datum: 17 09 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLPoslednjih godina, Tajland je postao nezaobilazna destinacija među mladencima, ali i svim poklonicima luksuznih putovanja i avanture. Ipak, neretko, i pored sjajnih uslova u hotelima koje se nalaze u ponudi ovdašnjih agencija, dešavaju se situacije koje svakako ne želite na svom savršenom putovanju. Krađe i prevare, kao i povremena trovanja hranom i vodom, opasnosti su na koje morate da obratite pažnju putujete li u ovu prelepu daleku zemlju. Ovde ćemo navesti neke od najčešćih potencijalnih opasnosti sa  kojima se turisti susreću.

Hrana i piće

Ako ne želite da ceo odmor provedete u kupatilu, evo nekoliko jednostavnih pravila koja vam mogu pomoći u tome. Za početak, uvek perite ruke pre nego sto konzumirate hranu. Postarajte se da hrana koju jedete bude termički obrađena, a ako jedete voće, oljučtite ga sami. Ni u kom slučaju nemojte piti vodu sa česme  (ovo znači i da obavezno zatvorite usta dok se tuširate).

Krađe

Da biste izbegli da budete opljačkani na Tajlandu, ključno je da u svakom trenutku budete svesni svoje okoline. U mnogim  hotelima postoje sefovi u sobama, a ako vredne stvari i novac nosite sa sobom čuvajte ih sakrivene ispod odeće. Ako nosite torbu, okačite je unakrsno preko grudi i uvek je držite zatvorenu. Na ovaj način, torba ili ranac će vam uvek biti na dohvat ruke i pred očima.

Droga

Kazne za konzumiranje  ili posedovanje  ilegalnih supstanci na Tajlandu su veoma ozbiljne, uključujući doživotnu kaznu zatvora, a u nekim slučajevima čak i smrtnu kaznu, tako da je svako eksperimentisanje sa drogama bukvalno kockanje sa životom.

Prevare

Ako na Tajland odete potpuno nepripremljeni, lako možete postati žrtva prevare koja će vas koštati novca i dragocenog vremena.

Postoji mnogo načina na koji vas mogu prevariti. Od nuđenja nakita za neverovatno niske cene, do iznuđivanja novca za oštećenja na vodenom skuteru koji ste iznajmili. Generalno pravilo je: ako neka ponuda zvuči previše dobro da bi bila istinita, radi se o prevari.

 

Kako bi izbegli bilo kakvu naznaku  neprijatnosti i sačuvali sebe od nevolje tokom boravka na Tajlandu, unapred organizujte svoje putvanje i obezbedite se potpunom podrškom koje ovdašnje agencije pružaju. Na taj način, dobićete punu satisfakciju i u potpunosti ćete uživati u čarima Tajlanda.O Autoru

U našem "Butiku putovanja" možete sami skrojiti putovanja po meri ili mi to možemo učiniti za Vas. Takođe, možete izabrati i već kreirane aranžmane najkvalitetnijih domaćih i stranih turoperatora. Stojimo Vam na raspolaganju i za sve ostale usluge koje jedan "butik" može da pruži: da Vas posavetujemo ako ste neodlučni, da zajedno gradimo Vaš stil putovanja i da Vam predložimo nešto što bi idealno dopunilo Vaše dosadašnje iskustvo.

Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti