Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Napisao/la: Batman

Ukupan broj reči: 637 | Datum: 15 10 2015 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLDolazak prijatelja iz inostranstva je nešto čemu se uvek obradujemo, ali ume biti i prilično stresno iskustvo. Obično ne tako dugo vreme  koje nam je na raspolaganju želimo da iskoristimo na najbolji mogući način. Da ih sprovedemo kroz grad, posetu učinimo što sadržajnijom i zanimljivom, a u isto vreme provedemo trenutke za pamćenje sa ljudima koje nemamo često priliku da viđamo. Kako uklopiti sve to, a opet izbeći svima dobro poznato besciljno lutanje po gradu i mozganje šta pokazati i šta ispričati?  Krenite u… ”Beogradsku potragu”!

O čemu je zapravo reč?

Po sredi je projekat dveju sjajnih i mladih cura koje su prepoznale potrebe beogradskih domaćina i osnovale BeoQuest, prvu agenciju za profesionalno organizovanje interaktivnih potraga po Beogradu i time obezbedile zabavu za sve. Potrage predstavljaju sklop zagonetki, izazova i uputstava koja će vas odvesti do krajnjeg cilja i eventualne pobede. Ova potraga, koja traje dva do tri sata, će vas i vaše goste provesti kroz sam centar grada i preko nekih od najzanimljivijih tačaka koje svaki posetilac prestonice treba da obiđe. Vaši dragi gosti će imati priliku da se upoznaju sa lokalnim običajima i kulturom grada, a vi da otkrijete još neku zanimljivost, jer koliko god puta prolazili gradom, uvek će neki deo te scenografije ostati nezapažen. Pitanja tokom igre su raznovrsna, daju šansu svim učesnicima da se izraze i angažuju, i zasigurno vam ni u jednom trenutku neće biti dosadno, štaviše. Dinamika iako promenljiva, sve vreme je pri maksimumu, što dodatno sve čini interesantnim. Najbolja stvar je što i kad završite potragu, euforija i želja za novim stvarima ne prestaje. Probudićete malog istraživača u sebi koji je tek zagrebao malo dublje istoriju Beograda. Definitivno prezanimljivo, korisno i nesvakidašnje iskustvo.

Sve što vam je potrebno od opreme prilikom pretrage je udobna obuća i fotoaparat ili telefon da zabeležite svaki trenutak. Takođe, korisno je napomenuti da je potraga na engleskom čime se jezička barijera ruši, pa eto još jedne pozitivne stvari.

Pošto ste donekle utolili žeđ detektiva u vama i vašim dragim gostima zbog kojih ste se prvobitno i upustili u ovu slatku ekspediciju, vreme je da im preporučite kvalitetan izlazak gde će osetiti pravi šarm Beograda kada ga poljulja koja čaša vina i ritam tamburica. Naravno da znate o kom delu grada pričamo.

Dobrodošli u Skadarliju. Kaldrma, retro haljina, vrtoglave potpetice, prijatelji-turisti željni nastavka igre, muzika i veseli žamor iz Tri šešira.  Misli smo smestili u neku prošlu deceniju i puštamo da nam se beogradski duh uvuče pod kožu. Dobar provod praćen je vrhunskim srpskim specijalitetima, pa je suvišno reći da je ovakav izlazak hrana i za dušu i za telo.

 

I za kraj kada dočekate prve zrake Sunca na toj istoj kaldrmi na kojoj ste tako energično i zadovoljno započeli veče i ušli u noć, preporuka je imati smeštaj u centru grada. Turisti su uvek voleli da budu u centru dešavanja, pa im nemojte to uskratiti i ovaj put. Lepo sređen apartman i krevet su najbolje sredstvo za oporavak do nove akcije i ture kroz grad.  O Autoru

Belano apartmani nude sve što i hotelski smeštaj, po pristupačnijim cenama… U zavisnosti od vaše želje i potrebe izaćićemo u susret svim vašim prohtevima i organizovati sve, kako bi vam boravak u Beogradu protekao u što prijateljskijoj atmosferi…

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti