Kratki pregled Beča

Napisao/la: Batman

Ukupan broj reči: 576 | Datum: 15 07 2015 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLUputili ste se na put za Beč, veličanstveni grad vredan svakog putovanja. Austrijska prestonica, koja je na svega par sati vožnje iz Beograda, koja svakom posetiocu pruža užitak pun raskoši, grandioznosti i sjaja. Kako budete ulazili u unutrašnjost Beča oko vas će se ređati spomenici, trgovi, parkovi, bulevari, palate koje ostavljaju utisak kao da su Hazburzi koliko juče bili na vlasti.

Obilazeći gradsko jezgro Beča, bulevar Ringstrasse koji se jednostavno naziva Ring, najbolje ćete upoznati ovaj divni grad. Izgradnja ulice počela je još davne 1857.godine, kao što i samo ime kaže ima oblik prstena i na taj način obilazi oko gradskog centra. Duž ulice imaćete priliku da upoznate većinu znamenitosti ovog romantičnog grada. U samoj unturašnjosti Ringa nalazi se Stephanspalatz, gde je i smeštena katedrala Svetog Stefana. Ukoliko ste se umorili od napornog pešačenja ovo je idelno mesto za kratak predah uz neki od poznatih specijaliteta ovog grada,  kao što su austrijske kobasice.

Jedna od naših preporuka, ukolio ste se odlučili za posetu Beča, je da obavezno posetite Hofburg. Kompleks koji je građen u više etapa (najstariji deo potiče iz XIII veka), sadrži dva muzeja: Prirodno-istorijski i Umetničko-istorijski. U Prirodno-istorijskom muzeju možete videti prepariranu žirafu i slona, kao i još mnogo toga, dok će vas u Umetničko-istoriskom muzeju svakako oduševiti dela Brojgela i Direra. Oba muzeja su vredna pažnje, zato ih obavezno posetite i uživajte u lepotama ovih muzeja. U Hofburgu takođe možete videti riznicu sa blagom Habzburga, carske odaje, baroknu biblioteku sa preko 200.000 knjiga, Kongresni centar, crkvu, Nacionalni park. Uz savršeno očuvani carski ambijent, habzburški duh koji se nalazi svuda oko vas, pun užitak ćete imati i ukoliko se provozate kočijama koje će doprineti da imate utisak kao da niste u ovom veku.

Malo dalje od gradskog sedišta nalazi se kompleks palata Belvedere, sačinjen od prelepih vrtova, parka i dva zamka-Gornji i Donji Belvedere. Palate je podigao princ Eugen Savojski krajem XVII i početkom XVIII veka, koje su obnovljene nakon Drugog svetskog rata. U palatama je smeštena galerija sa izložbenim delima bidermajera i secesije.

Nezobilazno mesto svih posetilaca Beča jeste svakako dvorac Šenbroun, koji se nalazi izvan centra grada, ka periferiji. Šenbrunska palata potiče iz XVI veka, a izgled kakav danas ima dobila je za vreme Marije Terezije. Ono što posebno krasi dvorac Šenbroun jeste najstariji zoološku vrt u Evropi, šuma, park, lavirint, jednostavno prava oaza idealna za kratak predah.

Na putovanju od Beograda do Beča ne zaboravite da probate prepoznatljive čokoladice Beča -Mocart kugle. Takođe, Mocart kugle su najsađi suvenir koji možete pokloniti nekome sa ovog nezaboravnog putovanja.O Autoru

Turistička agencija Terra Travel organizuje kombi prevoz putnika. Prevoz putnika kombijem je prijatniji od putovanja autobusom, a u isto vreme povoljniji od putovanja automobilom.  Terra Travel vrši organizovani kombi prevoz putnika na dva načina: u okviru naših svakodnevnih, uobičajenih polazaka ili u formi iznajmljivanja vozila.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti