Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Napisao/la: Syber

Ukupan broj reči: 2503 | Datum: 9 10 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLMaldivi, savršena grupa malih niskih ostrva jugo - zapadno od Šri Lanke, mnogi ih nazivaju rajom na zemlji. Posetioci sa avanturističkim duhom će uživati u mnogobrojnim vodenim sportovima kojih ima u ponudi, dok posetioci mirnijeg duha mogu uživati u predivnom okruženju.

Izbor ostrva

Izabrati ostrvo na kom će te odsesti predstavlja najvažniji aspekt rezervacije vašeg odmora. Kako se ostrva razlikuju po veličini tako su u ponudi raznovrsna iskustava i običaji. Treba znati da je samo 200 ostrva naseljeno, dok je njih 75 otvoreno za turiste. One & Only Reethi Rah i Palm Beach Resort and Spa  se nalaze na ostrvima koja su među najvećima, a namenjena su turistima (2 km x 500m), dok su najmanja ostrva Vabbinfaru, Dhigufinolhu, Ihuru (200x150m). Manja ostrva daju idiličan, vedar doživljaj i savršena su za one koji bi samo da odmaraju na belom pesku.

Veća ostrva na Maldivima nameću se većim  raskošnijim  izborom aktivnosti za opuštanje gostiju pa su pogodnija za one koji žele aktivan odmor.  Neka ostrva poseduju golf terene, neka imaju čak i nekoliko svojih fudbalskih terena. Lokacija vašeg ostrva je veoma važna – pristup ostrvima koja su bliža aerodromu moguć  je gliserima, dok je kod daljih ostrva neophodan transfer hidroavionom, koji je svakako doživljaj za sebe.

Bungalov (Vila na vodi)

Ako zelite nezaboravno životno iskustvo onda je bungalov na vodi pravi izbor za vas. Postavljen iznad kristalne azurne vode, jedini zvuk koji ce te čuti je zapljuskivanje vode ispod vas koje može ali i ne mora biti pravi doživljaj za vas. Vodeni bungalovi su izdvojeni od plaža, pa imajte to na umu kada se vraćate sa plaže jer ukoliko zaboravite naočare za sunčanje čeka vas duga šetnja.

Bungalovi predstavljaju pravi raj ukoliko ste ljubitelj ronjenja. Samo zamislite da imate svoje sopstveno dvorište za ronjenje ujutru i da istražujete prozirno čistu vodu oko vaseg bungalova, stvarno nešto posebno zar ne?

Vila na obali

Ukoliko vaša stopala preferiraju suvo zemljište onda će živopisne vile na ostrvu više nego ispuniti vaša očekivanja. Počnite dan šetnjom na plaži, osetite topao prijatan pesak na nogama i gledajte svitanje. Vila na ostrvu nudi pogodnost blizine odmarališta i plaže pa se možete opustiti i uživati u svakom minutu.

Uz malo više novca možete izabrati đakuzi vilu sa karakteristikama tropske bašte, drveni vrt i privatni đakuzi samo za vas i vašu voljenu osobu.

 

 O Autoru

Travel Boutique je nastao kao rezultat velike ljubavi prema putovanjima i turizmu. Vođeni sopstvenim iskustvom, odlučili smo da svima koji žele da iskuse čari putovanja pružimo priliku da to učine na pravi način.

 

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti