Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Napisao/la: GokyB

Ukupan broj reči: 1276 | Datum: 29 01 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLOd kraja turbulentnih devedesetih godina, Beograd uglavnom posećuju poslovni ljudi i oni koji traže noćni život i dobar provod, zahvaljujući povoljnoj ceni smeštaja, jeftinoj hrani i velikoj ponudi klubova. Mlađi turisti posećuju Beograd zbog jeftinih ulaznica u popularne klubove, pristupačnih cena pića i cigareta koje pomešaju s celonoćnim zabavama u barovima, klubovima, a posebno na popularnim splavovima, od kojih neki plutaju na Savi, a neki na Dunavu. Organizovane turističke grupe obično posećuju samo istorijske starogradske jezgre i veličanstvenu tvrđavu Kalemegdan sa naglaskom na kip Pobednika na platou sa panoramskim pogledom na Novi Beograd, urbani horizont na suprotnoj strani Save. Ako vas zanima koje su to aktivnosti i mesta koja morate obići u poseti Beogradu, nastavite čitati članak.

 

Kalemegdanska tvrđava i kip Pobednika

 

Istorija i arhitektura grada

 

Beogradska duga istorija se može “pročitati” iz arhitekture koju možete primetiti hodajući gradom, a koja varira od vizantijskih i otomanskih struktura do neoklasicističkih i romantičkih zgrada u starijim naseljima pa sve do secesijskog i neovizantijskog dizajna u Novom Beogradu. Gradska jezgra predstavlja jedinstvenu mešavinu obe - osmanlijske i austrougarske - arhitektonske i kulturne baštine, pomešane s modernim, urbanim strukturama iz komunističkog razdoblja Jugoslavije i novijeg savremenog razvoja. Brojna gradska pozorišta, muzeji, spomenici i operne kuće imaju dubok i istorijski i kulturološki značaj i na popisu su mesta koja morate posetiti kada se nađete u Beogradu. Takođe, očekujte neke posve šokantne prizore iz središnjeg vojnog štaba i drugih državnih zgrada srušenih tokom bombardovanja 1999. godine.

 

spomenik knezu Mihailu i Narodno Pozorište

 

Duži boravak u Beogradu će vas uvesti u prelazno razdoblje stvarnosti u smislu infrastrukture, usluga, novih luksuznih hotela, novih restorana, kvaliteta i ukupnih društvenih obeležja. Uvek je dobra ideja upoznavanje i druženje s ljubaznim domaćinima koji bi vam mogli pokazati manje poznate destinacije, ali istovremeno zabavne, pa čak i podzemna mesta za izlazak.

 

Restorani u Beogradu

 

Šta je odmor bez izvrsne hrane, ukusnih koktela ili finog vina u dobrom restoranu? Takve večeri stvaraju uspomene. Bilo da se radi o suši restoranu u Beogradu, američkom steakhouse-u, italijanskom ili tajlandskom ili, možda, restoranu egzotične cajun kuhinje - ljubitelji gastronomskih užitaka dolaze uživati i pronaći ekskluzivne savete i recepte. Meštani preporučuju restorane Balzac, Devino, Frans, Iguamu, Kalemagedonsku terasu, Little Bay, Maderu i Zaplet. Ako ste jedan od onih turista koji moraju probati lokalnu hranu, onda morate i jesti u jednom (možete i više) od ovih restorana, gde su kuhinja, usluga i atmosfera nezaboravni.

Svakako ne propustite pojesti nešto u Skadarliji, šarmantnoj boemskoj četvrti prepunoj restorana i žive muzike, obično starih tradicionalnih i domaćih pesama.

 

Skadarlija uveče

 

Zahtevi u pogledu restorana su, naravno, vrlo različiti kod turista. Bilo da tražite malen, ugodan bistro u Beogradu sa ukusnom i autentičnom hranom za iznenađujuće malo novca ili potpuno uređene restorane sa čuvenom Michelin zvezdicom, gde filmske zvezde i modeli dolaze na večeru, u Beogradu možete pronaći sve - od jeftine do skupe hrane, od jednostavnih do onih sa stilom, od tradicionalnih do makro kuhinja – i svuda ćete dobro jesti!

 

Golf klubovi

 

golf tereni na Adi Ciganliji

 

Iako se golf kao sport prvi put spominje u 15. veku, a Škoti su spomenuti u knjigama kao izumioci golfa, ne morate nužno ići u Škotsku da zaigrate koje kolo. Beograd ima jedne od najboljih golf klubova u Evropi. Beograđani su svesni popularnosti golfa, stoga su ga odlučili uključiti u svoje turističke ponude i ponuditi sve - od Golf hotela do kurseva ove igre. Mi znamo koliko teško može da bude pronaći pravu ponudu koja ispunjava vaša očekivanja i zahteve među svim brojnim ponudama, ali verujte nam, u Beogradu ćete pronaći samo najbolje golf klubove.

 

Noćni život

 

noćni izlazak u klubu

 

Ako ste planirali odmor u Beogradu koji uključuje dobru zabavu, potraga za najboljim klubovima, barovima ili salonima vam mora biti prioritet. Bez obzira da li ste celi dan bili u razgledavanju, šetali trgovinama i galerijama - u večernjim satima trebate uživati u zabavnom okruženju. A šta je bolje od modernih klubova, romantičnih barova ili popularnih salona punih zabavne atmosfere? Neki od najboljih i najpoznatijih su Čekaonica, Idiott, KST, Kulturni centar Grad, The Tube.

 

Smeštaj

 

hotel Moskva

 

Beograd je pun hotela, apartmana i jeftinih hostela za turiste i putnike, a trik je da samo trebate znati gde da gledate. Na internetu ćete pronaći mnoštvo ponuda za smeštaj u Beogradu, što u velikoj meri olakšava organizaciju i planiranje puta. Još jedan mali savet što ste tiče smeštaja - mnogo će vas jeftinije koštati smeštaj ako odlučite ostati više od 15 dana.O Autoru

Bloger i pisac članaka s temama iz područja tehnologije, dizajna i uređenja kuće te putovanja, kao i nekih drugih više ili manje zanimljivih stvari iz raznih aspekata života i društva.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti