Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Napisao/la: Batman

Ukupan broj reči: 1042 | Datum: 29 06 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLUkoliko ste gost u prestonici, a već su vam poznate neke znamenitosti grada, bilo bi dobro da iznajmite smeštaj  u centru Beograda. Zašto je bitna lokacija? Zato što ćete lakše moći da obiđete sva važna mesta za turiste.

Skadarlija iliti boemska ulica je nezaobilazna stavka svakog ko dođe u Beograd. Ako odete u bilo koje doba dana u Skadarliju, oduševićete se. Bilo da ste prvi put ili drugi, treći put u njoj, ova ulica uvek odiše toplinom. Ako ste dama ili gospodin koji želi da prošeta svoju lepšu polovinu, štikle nisu baš odgovarajuća obuća za šetnju ovom ulicom, pošto je kaldrma u pitanju.

Pijaca, koja vam je potrebna rano ujutru, je Bajlonijeva i nalazi se u samom centru grada, u produžetku Skadarlije. Tu ćete naći sve što vam treba od voća i povrća i svega ostalog što je bitno za doručak. Pekare i prodavnice su u blizini, tako da ćete se lako obezbediti za neke sitnice ako ne planirate sve obroke da konzumirate u restoranima.

Restorani koji su najbolji su u centru grada, a u koji god da uđete, da se nalazi na Dorćolu ili blizu Knez Mihailove, nećete pogrešiti. Cene su skoro svuda slične, pa možete pogledati menije na internetu, skoro svaki restoran ima sajt sa cenama, a možete i rezervisati mesto, što je sigurnije. Ovo naročito važi u letnjim mesecima, kada sve vrvi od posetilaca.

Trg Republike se nalazi preko puta Narodnog pozorišta, u samom centru grada. Većina ljudi se tu nalazi sa osobom sa kojom treba da se vidi i popularno se taj deo naziva “kod konja”, jer se tu nalazi spomenik knez Mihailu, a on se nalazi na konju. Na Trgu se nalazi i Narodni muzej, koji čuva najvrednija blaga naše umetnosti.

Knez Mihailova ulica je glavna šetačka zona u gradu. Apartmani Beograd su raznovrsni, a najveći izbor je baš u ovoj ulici i na par minuta od nje,  stoga,  možete ako želite da popijete kafu u nekom od kafića u ulici, kada se odmorite i naspavate. Dodatno,  ako želite da posetite neku od galerija, koje se nalaze u ovoj ulici ili da idete u šoping, na pravom ste mestu. Svakako, ako ne volite tržne centre, nego laganu šetnju i razgledanje  izloga, ovo je pravi izbor. Primetićete da ima dosta uličnih svirača, pa ih ne zaobilazite, nego zastanite na kratko, jer ovde se tokom cele godine slavi umetnost.

Kalemegdan je u samom produžetku Knez Mihajlove ulice, pa ako ste već tu, produžite na tvrđavu i uživajte u veličanstvenom pogledu na ušće Save u Dunav. Na samoj tvrđavi možete posetiti Rimski bunar, Vojni muzej ili Planetarijum.

Bioskopi su na 10-ak minuta od centra. Kao u svim većim gradovima nalaze se u tržim centrima, pa usput možete ići i u šoping. Narodno pozorište je u samom centru, na uglu Vasine i Francuske, kao i Pozorište na Terazijama, broj 29.  Jugoslovensko dramsko pozorište je par minuta hoda od centra, u Kralja Milana 50.

Muzeji koji su najbitniji su u centru grada. Možete posetiti Vojni muzej na Kalemegdanu, Istorijski muzej na Trgu Nikole Pašića broj 11, ili možda Muzej primenjenih umetnosti  u ulici Vuka Karadžića 18. Na internetu se lako možete obavestiti o bitnim postavkama koje ne treba propustiti. Ako imate vremena možete posetiti i Muzej afričke umetnosti, koji se nalazi na Senjaku, Andre Nikolića 14, a uvek ima zanimljive i neponovljive postavke.

Banke su locirane u centru grada, tako da nećete morati da brinete da li imate bankomat ili neku banku koja vam treba. Pošta se nalazi u Takovskoj 2, u centru grada, blizu Trga Republike, a radi non-stop.

 

Uživajte u obilasku Beograda i sigurno ćete poželeti da ostanete makar dan duže ili da se vratite, da nadoknadite propušteno.O Autoru

Mi smo Belano Apartmani, agencija koja ima jedan cilj, a to je vaš užitak. Nastali smo sa idejom da gostima i prijateljima grada Beograda učinimo boravak u našem gradu što prijatnijim i prisnijim, kako bi vam dani provedeni u našim apartmanima protekli kao da niste ni napuštali vlastiti dom.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti