Najlepše plaže na Sejšelima

Napisao/la: Svimbi

Ukupan broj reči: 1323 | Datum: 10 06 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLOkružena čistim plavim morem, Sejšelska ostrva su poznata po svojim tropskim lepotama. Bele peskovite plaže su ono što ovu destinaciju čini tako neverovatnom. Ovo su najlepše od njih!

Anse Source D'Argent

Anse Source D'Argent je jedna od najpopularnijih plaža na Sejšelima. Više puta je dobijala epitet najlepše plaže na svetu. Nalazi se na La Digue-u, jednom od najvećih sejšelskih ostrva. Plaža je okružena velikim grebenom, a karakterišu je i dominantne granitne gromade prepoznatljive po svojim neobičnim oblicima. Plaža je idealna za uživanje na suncu i ronjenje.

 Anse Lazio

Praslin je drugo po veličini ostrvo na Sejšelima. Mekani beli pesak i kristalno čista voda objašnjavaju zbog čega je ovo ostrvo najpopularnije među turistima. Najposećenija plaža na ostrvu je Anse Lazio. Pozicionirana na severozapadnoj strani ostrva, idealna je za uživanje u zalasku sunca. Palme i topli vetrić koji dolazi s indijskog okeana, učiniće da nikada ne zaboravite ovu plažu. Ova je plaža, kao i Anse Source D'Argent, osvajala brojna priznanja od strane raznih publikacija i turističkih stručnjaka zbog njene atraktivnosti.

Anse Major

Anse Major je pravo blago skriveno daleko od bilo kakve civilizacije. Jedini način da stignete do ove plaže je ili pešačenjem ili vožnjom brodićem. Spokoj i lepota ovog mesta je krajnje inspirativna. Padine ovog ostrva pokriva bujna vegetacija. Okean je ovde intenzivno plave boje.

Anse A La Mouche

Stari, usamljeni brod na koji se pruža pogled s plaže, već dugo “spava” u ovom ambijentu. I ovu plažu okružuje bujna vegetacija koja omogućuje hlad njenim posetiocima. Malo dalje, nalaze se vrhovi brda koji predstavljaju savršenu zaleđinu ovom zalivu.

Anse Aux Pins

Ova plaža se proteže duž jugoistočne obale Mahé-a. Anse Aux Pins karakteriše plitka topla voda. Tokom oseke je posebno interesantno šetati po pesku i sitnom kamenju i upoznavati morski svet koji je ostao zarobljen u malim baricama usled povlačenja vode. Ovaj predeo je posebno privlačan ribarima koji često postavljaju zamke kojima love ribu i hobotnice.

Anse Boileau

Uzani pojas i plaža Anse Boileau se nalazi na jugozapadnoj strani ostrva Mahe. U blizini se nalazi priobalni put kojim se i dolazi do ovog mesta. Ribari i mali ribarski čamci se ovde često mogu videti kako istovaruju svoj ulov.

Anse Bonnet Carré

Mnogi posetioci ostrva La Digue šetaju poznatom plažom Anse Source d’Argent, ali se samo mali broj njih uputi dalje duž obale. Oni koji to učine, bivaju nagrađeni prelepom skrovitom plažom Anse Bonnet Carré. Do obale se ne može stići brodićem, već samo pešaka. Plažu odlikuje sitan beli pesak kao i poznatu plažu u „komšiluku. Nešto je manje kamenih sprudova, ali isto tople, plitke vode. Plaža je prosto idealna za relaksaciju.

Anse Intendance

Poznatu plažu Intendance u južnom Mahé-u odlikuje pola milje dugačka obala sa sitnim peskom poput šećera. Ovde nema grebena pa su talasi prilično visoki i snažni u odnosu na ostale plaže, što ovu lokaciju čini idealnom za surfovanje.

Beau Vallon

Ovo je najpopularnija plaža na Mahé-u, kako među turistima, tako i među lokalnim stanovništvom. Plaža se nalazi na severozapadu‚ a oko nje su načičkani brojni hoteli. Plaža je pogodna za bavljenjem svim vrstama sportova, a takođe je i pogodna za decu jer u vodi nema kamenja, grebena i korala. Plažu svakodnevnu obezbeđuju spasioci.

 

Dugo smatrano kao ekskluzivno odmaralište bogatih i poznatih, ovaj raj na zemlji sada postaje dostupan sve većem broju putnika koji žele da dožive ostvarenje sna o “putovanju svog života”. Ukoliko odlučite da posetite Sejšele, uživaćete u nezaboravnom odmoru, u zemlji večitog sunca gde harmonija predstavlja način života. Izaberite neki od aranžmana i posetite ovu nestvarnu egzotičnu destinaciju: http://travelboutique.rs/destinacije/sej%C5%A1eli/!O Autoru

U našem "Butiku putovanja" možete sami skrojiti putovanja po meri ili mi to možemo učiniti za Vas. Takođe, možete izabrati i već kreirane aranžmane najkvalitetnijih domaćih i stranih turoperatora. 

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti