Različite vize za SAD

Napisao/la: sarica

Ukupan broj reči: 2648 | Datum: 21 08 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLPostoje brojne vize za SAD od turističkih, radnih, studentskih, Zelene Karte, do brojnih drugih. Za dobijanje vize za SAD potrebno je mnogo vremena, znanja i truda. Često stranci sami traže  vizu za SAD. Oni moraju da rade na popunjavanju obrazaca, prikupljanju papira i ispunjavanju viznih uslova. Takođe je popularno i preporučljivo savetovanje sa imigracionim advokatima. Oni znaju sve o imigracionim zakonima i šta treba da se uradi, kako bi se dobila viza.

Zatim, tu je vreme nakon dobijanje vize za SAD, kada osoba razmišlja ili odlučuje da produži svoju posetu Sjedinjenim Američkim Državama ili možda promeni u status studenta. Mnogi elementi imigracionog zakona se često menjaju. Zato je dobro razgovarati sa ekspertom, koji poznaje sve najnovije izmene.

Ako strani državljanin uđe u SAD posedujući B-1 ili B-2 vizu, ima šest meseci da ostvari svoj cilj ili razlog posete SAD-u. To može da bude poseta zbog posla ili zadovoljstva. Postoje trenuci kada neko pre isteka tih šest meseci reši da se vrati kući. S druge strane, neki žele ili moraju da produže boravak u SAD-u. Kada istekne tih šest meseci, oni žele da produže svoj boravak. Može biti da žele da produže prvobitnu vizu ili prvobitnu svrhu, ali možda žele da izvrše izmenu. Jedan primer je dobijanje novog viznog statusa uključujući opciju u vidu F-1 studentske vize. Prolaženje kroz proces dobijanja vize za SAD zahteva različite elemente, koji treba da budu ispunjeni.

Neki od uslova za B-1 ili B-2 vizu, koje treba razmotriti, su aplikacije. Ako osoba želi boravak u SAD-u duži od šest meseci, neophodan je obrazac I-539. Često je vrlo teško dobiti ovo produženje, osim ako ne postoji poslovni ili zdravstveni problem. Zatim tu je B-1/B-2 za studentsku F-1 aplikaciju. Bilo je zabrana u slučaju kada je prijava podneta ili je podnosilac konkurisao u školi u roku od prva tri meseca boravka u SAD-u i u suprotnosti sa pravilima škole ili studira pre nego što je aplikacija odobrena. Aplikacija će biti odbijena ako podnosilac počne da studira pre nego što je aplikacija odobrena. Osim toga, kada strani državljanin želi da proširi status posetilaca i krene u školu dok je u poseti, to je kršenje statusa.

Pored uobičajenih viza za SAD, brojne su aplikacije za Zelenu Kartu, koju obrađuje Odeljenje za bezbednost/državljanstvi i Imigracioni servis. Većina intervjua za Zelenu Kartu i američki vizu zakazuju se u roku od 2-5 meseci, ako je papirologija korektna. Međutim, ukoliko nedostaju dokumenti ili dozvole, mogu proći dodatni meseci ili godine, pre nego što ponovo dođete na red. Zato je logično da pojedinac angažuje usluge imigracionog advokata, kako bi prošao kroz pravne zavrzlame.

Međutim, i angažovanje stručnjaka iz programa za rad u Americi može da bude veoma korisno, jer brojna Work and travel iskustva govore da su ljudi uz pomoć tih stručnjaka za najkraće vreme dobijali američki vizu.O Autoru

Sara, Manager u Work and Travel Group agenciji.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti