Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

Napisao/la: Syber

Ukupan broj reči: 7187 | Datum: 6 12 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLVećina ljudi govori o takozvnom 3S stubu turizma koji uključuje sunce, more i pesak (sun, sea, sand). Međutim, postoje još dva jednako važna faktora koja učestvuju u prosvat turizma na Maldivima. Dakle Maldivi imaju pet stubova turizma. Od 5S četvrti se odnosi na nebo (sky) i poslednji ali možda najvažniji faktor je osmeh ili servis (smile, service). Stoga sunce, nebo, more, pesak i osmeh predstavljaju osnovu turizma na Maldivima.

# Plavo Nebo

Zamislite sliku Maldiva bez plavog neba ili tmurno nebo sa tamnim oblacima. Slika će biti najmanje pedeset posto nepotpuna i verovatno niko neće baciti pogled dva puta na takvu sliku. Slike su veoma važne ne samo za marketing već i da putnici imaju divnu uspomenu sa odmora na Maldivima.

# Vreme

Nebo predstavlja i vremenske uslove. Ukoliko je plavo nebo to nam govori o danu, tj. lep sunčan dan bez kiše. Na Maldivima temperatura je uvek u rasponu od 29 do 33 stepena celzijusa. Vreme je skoro uvek isto tokom cele godine sa samo par kišnih dana. Sunčana strana života svakako uključuje plavo nebo. Osvetljen deo života uključuje sunčane dane a sunčane dane odlikuju plavo nebo i sunce, pa možemo zaključiti da plavo nebo predstavlja lepo vreme.

# Svež vazduh

Nebo predstavlja i svež vazduh. Čim sletite na Maldive jedna od prvih stvari koju ćete osetiti je hladan svež vazduh sa okeana. Ukoliko se ustajao vazduh ispusti u atmosferu odmah biva izguran svežim vazduhom sa okeana. Ova pojava cirkulacije vazduha doprinosi prijatnoj i čistoj atmosferi. Plavo nebo i čist vazduh su neophodni za one koji praktikuju meditaciju.

# Prijateljski osmeh

Osmeh ili usluga predstavlja ljudsku stranu ili ljudski faktor a vezano za ljude i kultura. Po mnogima to je najvažniji faktor kao bi se osigurao održivi turizam, uključujući i gastronomadski turizam koji Maldivi razvijaju i usavršavaju. Sve ostale faktore obuhvata sama priroda. Šta do znači za održivi turizam, veći naglasak treba posvetiti promovisanju kulturnog turizma kao i gastronomadskog.

5S obuhvata kompletan koncept turizma na Maldivima a takođe predstavlja i jača sunčanu stranu života koja uključuje svih 5S faktora. Međutim, trebali bi ciljati određeni tip turista uz  prednost 5S sistema koji nam je na raspolaganju. S za sunce, sunčana strana života. S za nebo za svežu i duhovnu stranu života. S za more, uključuje podvodne lepote koja predstavlja živahnu (luksuznu) stranu života i najvažniji S za osmeh je ljudska strana života u širem smislu predstavlja kulturni, kulinarski i gastronomski turizam kao i prijateljske ljude sa Maldiva. Osmeh uključuje izvanredne prijateljske usluge kako lokalnog tako i stranog osoblja.

 

 O Autoru

Travel Boutique je nastao kao rezultat velike ljubavi prema putovanjima i turizmu. Vođeni sopstvenim iskustvom, odlučili smo da svima koji žele da iskuse čari putovanja pružimo priliku da to učine na pravi način.

 

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti