Terme Laško - najsavremeniji centar wellness i zdravstvenog turizma u Sloveniji

Napisao/la: Svimbi

Ukupan broj reči: 830 | Datum: 10 01 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLTerme Laško su se razvile u najsavremeniji centar wellness i zdravstvenog turizma u Sloveniji. Zahvaljujući njemu, veliki broj ljudi je povratio svoje zdravlje i održao dobro stanje organizma. Programi u ovom savremenom i kalitetnom kompleksu su prilagođeni svim uzrastima. U kom god da ste periodu života, terme Laško će ispuniti sve vaše potrebe i očekivanja!

Smeštaj

Hoteli u termama Laško su na vrhunskom nivou. Ovde se nalaze dva hotela sa četiri zvezdice i jedan sa tri zvezdice.

U zbiru, ovi hoteli raspolažu sa 764 ležaja. Wellness Park hotel je poslednji dodat već postojećem kompleksu Thermane Laško. U ovom kompleksu je uređenje enterijera i eksterijera dovedeno do savršenstva, a smeštajni kapaciteti su komforni i ušuškani.

Hotel Zdravilišče Laško je objekat bez arhitektonskih ograničenja. U hotelu se nalazi određeni broj soba koje su prilagođene osobama sa posebnim potrebama (kao što su teškoće u kretanju) i osobama kojima su potrebni nadzor i nega medicinskog osoblja.

Hotel Hum se može pohvaliti dugom tradicijom dobrog ugostiteljstva. Ovaj hotel nudi urbani hotelski smeštaj pogodan za kongresni turizam i opuštanje uz brojne wellness programe.

Indikacije, lečilište i wellness

Terme Laško imaju ono što je neophodno da budu lečilište, a to je lekovita termalna voda. Međutim, to nije dovoljno da bi se ostvario vrhunski kvalitet jednog ovakvog kompleksa. Zbog toga je ovaj preduslov nadograđen vrhunskim medicinskim znanjem, usled kojeg se ovde mogu naći vrhunski programi rehabilitacije, kao i preventivni programi. Ovo je dokazano dugogodišnjim iskustvom, pre svega lečenjem povišenog krvnog pritiska, kao i hroničnih upala zglobova, težih oštećenja kičme i nepokretnosti ekstremiteta.

Usluge koje ovde možete naći, između ostalog čine i masaža podvodnim mlazom, učenje hodanja u vodi i biserne kupke koje su sastavni deo lečenja termalnom vodom. A tu je i Kneipov bazen. Neurolozi, neuropsihijatri, otropedi, fizijatri, dermatolozi i kardiolozi aktivno rade da bi ispunili vaše potrebe i doprineli vašem oporavku. Terapije koje bih izdvojio su balneoterapija,  elektroterapija, magnetoterapija, kineziterapja, radnu terapiju i terapiju u magnetnom polju sa laserom. Za goste sa multiplosklerozom i  bolom u leđima su pripremljeni posebni programi.  Tu su i programi za očuvanje zdravlja.  Za paraplegičare i osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima se nudi regenerativna rehabilitacija. Ukoliko je nekom potrebno u ponudi je 24-časovna zdravstvena nega i omogućen je duži boravak u lečilištu.

2008. godine ovde je otvoren Wellness Spa Centar, u kome se nude raznovrsni, atraktivni i kvalitetni programi sa jedninstvenim ciljem: da gost dobije više od očekivanog.

 

Ostali sadržaji

Terme Laško su takođe poznate po kongresnom turizmu. Wellness Park je savremeni kongresni centar otvoren 2010. godine. Ovaj centar nudi osam dvorana i tri sobe za sastanke koje mogu da prime ukupno 1100 učesnika. Bez obzira da li organizujete poslovni sastanak, seminar, novinsku konferenciju, promociju, predavanje ili neki drugi društveni susreti ovde možete naći vrhunski prostor koji će ispuniti vaše potrebe.

U termama Laško možete naći različite programe rekreacije: pešačenje, biciklizam, ribolov kao i tenis. Joga je postala sve omiljeniji oblik rekreacije te posetiocima priređujemo različite oblike vežbi na otvorenom ili u bazenima.

Moguća je i poseta pivari Laško uz degustaciju piva. Oba hotela tokom cele godine organizuju svadbena veselja.O Autoru

U našem "Butiku putovanja" možete sami skrojiti putovanja po meri ili mi to možemo učiniti za Vas. Takođe, možete izabrati i već kreirane aranžmane najkvalitetnijih domaćih i stranih turoperatora.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti