Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Napisao/la: Batman

Ukupan broj reči: 764 | Datum: 8 07 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLObično se čini da gradovi leti deluju isprazno – sezona odmora i zaključanih fakulteta, zatišja pred buru novih ispitnih rokova i zov prirode nateraju čak i one kojima je urbano posebno drago, da bar na kratko, promene sredinu. Ali ne i Beograd koji je, posebno u toku leta, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u ovom delu Evrope i koji sa razlogom nosi epitet “metropola”.

 

Mogućnosti za one koje leti ostaju u Beogradu ili dolaze u Beograd su gotovo neograničene. Tri koje slede su u najmanju ruku razlog za provesti najmanje nekoliko dana u Beogradu ovog leta, ukoliko stremite ka novim iskustvima i važite za ljubitelja “urbanog”. Uz to, smeštaj u Beogradu je poprilično pristupačan. I osim brojnih hotela i motela, na raspolaganju vam je i veliki broj apartmana u Beogradu, što vam ostavlja veliku mogućnost za odabir različitih alternativa usluga/cena.

Festivali – U Beogradu se tokom leta održava nebrojano mnogo festivala. Od muzičkih, filmskih, i onih koji odražavaju duh srpske tradicije, do onih koji omaž daju nauci ili nekim posebnim istorijskim događajima. Jedna od takvih je manifestacija “Teslin narod”, koja je otvorena 04. jula, a trajaće do 17. ovog meseca. Manifestacija je organizovana tako da su posebni događaji locirani na različitim lokacijama u toku njenog trajanja, te još uvek nije kasno da je posetite. Održava se u čast Nikole Tesle i 160. godina od njegovog rođenja. Festivali koje bismo posebno izdvojili jesu BELEF i Belgrade Beer Fest, koji svake godine premašuju rekorde svoje posećenosti. BELEF (Beogradski letnji festival) je uveliko otpočeo, a trajaće sve do kraja jula i obuhvata 30 različitih programa iz različitih umetničkih oblasti, od kojih je čak deset besplatno. Belgrade Beer Fest godišnje poseti preko 500 hiljada ljudi, i to zahvaljujući sjajnom programu koji okuplja velike muzičke izvođače i – najbolja piva! Uz sve to, ulaz na festival je besplatan, a ove godine će biti organizovan od 17.-21. avgusta.

Noćni provod. Da, da, noćni provod je ono po čemu je Beograd nadaleko poznat, širom Evrope, pa i sveta. Može se reći da Beograd ovo pre svega duguje duhu i mentalitetu svojih meštana, ali je činjenica da je jako teško odlučiti se za gde izaći. Jako veliki broj noćnih klubova, splavova, kafana i žurki na otvorenom koje traju do sitnih jutarnjih sati su ono što Beograđane i njegove verne posetioce drži “budnim”.

“Beogradsko more” – Ada Ciganlija. Ada Ciganlija je veštačko ostrvo na Savi, koje iako se nalazi u blizini ušća dveju velikih reka (Save i Dunava), ostavlja utisak da se zaista nalazite na moru, ili u najmanju ruku na veoma egzotičnoj destinaciji. Osim izuzetno uređene plaže, vode koja je u periodu jula i avgusta idealne temperature i brojnih kafića i restorana koji se nalaze nadomak reke, Ada pruža sijaset mogućnosti za uživanje i rekreaciju. Kada vam kupanje dosadi, imate mogućnost iznajmljivanja bicikla, skejta i rolera i široku biciklističku stazu namenjenu isključivo posetiocima. Čitav predeo je bogat zelenilom, te nećete imati ni najmanje osećaja da se nalazite u najvećem i glavnom gradu Srbije.O Autoru

Belano apartmani Beograd nude sve što i hotelski smeštaj, po pristupačnijim cenama… U zavisnosti od vaše želje i potrebe izaćićemo u susret svim vašim prohtevima i organizovati sve, kako bi vam boravak u Beogradu protekao u što prijateljskijoj atmosferi…

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti