Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

Napisao/la: cikamica

Ukupan broj reči: 668 | Datum: 9 05 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLBeograd ne predstavlja samo prestonicu Srbije, on ima mnoge skrivene lepote za koje nije dovoljno da samo čujete, već morate i sami da ih istražite i osetite. Ovo su neke od najboljih atrakcija Beograda koje ne smete propustiti i koji ga čine savršenim mestom za turiste koji žele da iskuse nešto novo.

Kalemegdan

 

Ako ste ljubitelj istorijske kulture možete poći u obilazak Kalemegdana, najpoznatije beogradske tvrđave koja se nalazi na glavnoj pešačkoj zoni u Knez Mihajlovoj ulici. Ovu tvrđavu podigli su Rimljani, a danas je odlikuju mnogobrojni muzeji i odlični restorani, kao i prelep pogled na reke Savu i Dunav koji se mogu videti sa kalemegdanske terase. Tu se takođe nalazi i Kalemegdanski park. Ukoliko ste u poseti Beogradu sa decom, imate priliku da im pružite zabavu u prirodi i zelenilu.

 

Skadarlija

 

Skadarska ulica se nalazi u najstrožem centru Beograda. Nekada je bila slabo osvetljena i popločana kaldrmom jer je to bio običaj u tursko doba. Skadarlija je jedno od obaveznih mesta koje bi trebalo da posetite ako dolazite u Beograd. Tu se nalaze čuvene kafane „Tri šešira“, „Dva jelena“, kao i mnogobrojni poznati restorani sa nacionalnom i italijanskom kuhinjom.

Pored restorana i kafića, postoji i pivnica, kao i tržni centar, ukoliko se odlučite da odete u šoping.

 

Ada Ciganlija

 

Ada Ciganlija je rečno ostrvo koje se nalazi na reci Savi u Beogradu. To je poznato beogradsko kupalište koje sadrži prelepe plaže kao i sportske objekte. Preko leta Adu Ciganliju poseti 300 hiljada ljudi. Ako imate avanturistički duh, na Adi možete posetiti šume koje su bogate raznim vrstama biljaka i drveća, kao i životinjama poput srna i zečeva i pticama poput fazana i divljih pataka, a za ljubitelje ribolova tu se nalazi i jezero Ada Safari.

Pored ovakvog dnevnog uživanja, postoji i fantastičan noćni život. Na Adi Ciganliji se nalaze mnogobrojni restorani i kafići, ali i diskoteke koje važe za najbolja mesta za provod. 

Ako prolazite Adom, morate ugledati i most, koji je noću prelepo osvetljen, a takođe ima i pešačku stazu pa možete prošetati njime.

 

Avala

 

Avala je planina koja se nalazi u Beogradu i proglašena je nacionalnim parkom. Na ovoj niskoj planini možete videti spomenik Neznanom junaku, a na vrhu planine i Avalski TV toranj, koji je obnovljen 2010. godine nakon bombardovanja. Tradicionalni sabor planinara se održava svake godine i obuhvata mnogobrojna sportska takmičenja u planinskom penjanju, biciklizmu, trčanju…

 

Noćni život

 

Poznato je da je noćni život u Beogradu veoma privlačan svim građanima Srbije, a i te kako turistima koji posećuju Srbiju. Mnogobrojni splavovi, kafane i klubovi čine da Beograd živi i noću. Među najpoznatija i najpopularnija mesta za noćni život spadaju splavovi „Blaywatch“ i „River“, klubovi „Mr. Stefan Braun“, „Tilt“ i „Beton“, kao i kafane „Gradska kafana“ i „Još ovu noć“ i mnogi drugi. Ukoliko niste iz Beograda ili okoline, pristup svim poznatim beogradskim destinacijama za noćni život, vam je najlakši ukoliko ukoliko na vreme rezervišete smestaj centru Beograda (najbolji izbor su hoteli, hosteli i aparmani u Beogradu).O Autoru

Cika Mica je bloger i pisac iz Novog Sada, koji obožava da piše o raznim stvarima kao što su putovanja, ishrana, zdravlje, ali i još mnogo različitih tema.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti