Vikend odmor u Srbiji

Napisao/la: drst

Ukupan broj reči: 483 | Datum: 24 11 2010 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML 

U Srbiji postoji veliki broj neotkrivenih mesta idealnih za romantičan vikend za dvoje. Jedno od najlepših je Lisine, selo udaljeno 20 km od Despotovca. Šta to selo čini tako posebnim? Postoji puno razloga da ovde dođete: vodopad Velik Buk - jedan od najvećih i najlepših u Srbiji, Resavska pećina - najlepša pećina Srbije otvorena za turističke posete, vodopad Prskalo do kog se stiže planinarskim stazama, nezagađena priroda, srednjovekovni manastiri Srbije (Ravanica i Manasija, udaljeni 35 odnosno 20 km) i gastronomski specijaliteti ovog kraja. Pored samog vodopada smešten je restoran sa bungalovima. Bungalovi poseduju dvokrevetne i trokrevetne sobe. Specijatet restorana je uvek sveža kalifornijska pastrmka. Narednih godina turistička poseta ovog mesta biće obogaćena Senjskim rudnikom. Senj je rudarska varošica udaljena tridesetak kilometara od Lisina. Naselje je podignuto sredinom 19. veka i sačuvalo je najveći deo originalne arhitekture. Uz pomoć donacija EU u planu je obnova naselja i otvaranje napuštenog rudnika za turističke posete.

Reka Drina je u turističkom smislu otkrivena tek pre nekoliko godina. Za kratko vreme otvoreno je više etno sela i luksuznih vila i na srpskoj i na bosanskoj strani ove čarobne zelene reke. Većina objekata obezbeđuje i čamce za svoje goste, a rafting klubovi iz Ljubovije s vremena na vreme organizuju relaks rafting. Ako se pitate gde za vikend, reka Drina je pravi izbor kako za porodični vikend odmor, tako i za romantičan vikend sa partnerom ili vikend sa društvom. Najlepša mesta za odmor na reci Drini su jezero Perućac, Zvorničko jezero, okolina Ljubovije.

Romantican vikend za dvoje

Iako se ne nalazi na krajnjem jugu Srbije, Vlasinsko jezero je pogodno za vikend odmor jer se nalazi samo 30 kilometara od auto puta pa se do njega stiže veoma brzo i lako. Od Beograda je potrebno  samo 3.5 sata što je kraće od vremena potrebnog da se stigne do Zlatibora. Vlasinsko jezero je još uvek oaza netaknute prirode, smešteno na 1200 meatra  nadmorske visine, pogodno za odmor i opuštanje kako leti tako i zimi.

Od svih mesta popularnih za vikend odmor, Srebrno jezero je u letnjim mesecima  verovatno najpopularnije. Najviše zbog blizine Beograda, ali isto tako i zbog prirodnih lepota u okolini i veoma kvalitenog  smeštaja.  Srebrno jezero se nalazi na desnoj obali Dunava, 130 km od Beograda. 


 

 O Autoru

Dragan Stanisavljevic, putopisac i fotograf, izrada i optimizacija turističkih sajtova

Izvor: http://www.kristali.rs/putovanja/destinacije/vikend-odmor-u-srbiji.html

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Kako izbeći prevare na Tajlandu?

Različite vize za SAD

Najlepše plaže na Sejšelima

Prefektura Ksanti - Letovanje u Grčkoj

Kalemegdanska tvrđava - idealno mesto za vikend sa porodicom

Medeni mesec u Bangkoku

10 stvari zbog kojih morate obići Maldive

Sve o Novom Beogradu na jednom mestu!

Ovo morate znati ako putujete na Kubu

Terme Laško - najsavremeniji centar wellness i zdravstvenog turizma u Sloveniji

Razumevanje imigracije i preseljenja u SAD

Turizam na Tajlandu

Šta posetiti u Brazilu ?

Klima Grčke

Sokobanjsko grne u najpoznatijoj srpskoj banji - Sokobanji