Vikend u Beogradu

Napisao/la: Batman

Ukupan broj reči: 902 | Datum: 20 10 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLDa li ste primetili kako se dani nižu jedan za drugim, kako vreme neumoljivo prolazi, a da ne stignemo ni da se osvrnemo kada je već prošla čitava nedelja, mesec, godina. I kada pogledamo unazad, i ne sećamo se kako smo proveli sve te dane. Šta nas je veselilo, po čemu ćemo zapamtiti period koji je za nama. Postane tako normalno i uobičajeno pridržavati se svakodnevnog ritma, dok grizemo za sutrašnji dan. A šta je sa ovim današnjim?

Putovanja su i te kako nešto u šta vredi investirati. Samo jedan vikend u drugom gradu ili zemlji će vas ne samo osvežiti – probudiće vas. Prisetićete se ko ste, čemu težite i koja je vaša suština izvan te svakodnevne monotonije u koju ste svesno ili nesvesno zapali. I zaspali. 

Priznajte sebi, koliko ste izgovora smislili da ne napustite svoje mesto prebivališta već mesecima ili godinama.

O drugim gradovima u Srbiji čujete putem TV-a, čitate u vestima, ali ih nikada niste obišli, ne znate šta sve možete videti, kako ljudi zaista tamo žive, kakve su im vrednosti. 

Ako već ne živite u Beogradu, koliko ste prilika imali da zaista upoznate glavni grad Srbije, koji važi za metropolu i jednu od omiljenih destinacija turista širom sveta? 

Kulturne baštine, brojna mesta za obići, noćni život kakav i ne slutite... Dovoljno je razloga da napravite jedan beg od svakodnevice i investirate u kratko putovanje koje će vam zasigurno promeniti pogled na svet. Ovo je grad koji zaslužuje da mu posvetite najmanje jedan vikend. Da jednostavno uživate u svemu onome što možete videti, a niste ni slutili da postoji u vašem bližem okruženju.

Izrazito multikulturalan, svestran i prepun kontrasta i ekstrema, u kulturološkom, arhitektonskom, istorijskom i svakom drugom smislu, retko kada ostaje nedorečen, jer svakome pruža priliku da pronađe nešto za sebe. Prvi put kada kročite na tle najvećeg grada u Srbiji, primetićete tu ogromnu užurbanost. Kao da je čitav grad propušten kroz nekakav filter ubrzanja. U Beogradu se brzo živi. Ali vi ne morate tako. Natenane, pronađite svoj smeštaj i napravite okviran plan kako ćete provesti vikend. Apartman u Beogradu može biti poprilično povoljan. I obavezno, ostavite prostora za malo spontanosti. 

Na doručak i jutarnju kafu možete sesti u Knez Mihajlovu. U rano jutro, jedino doba dana kada su ulice samog centra grada pomalo isprazne, pravo je vreme da "udahnete" Beograd. Popodne rezervišite za neko kulturno dešavanje, kojih je u Beogradu na pretek, kao što su izložbe slika koje se organizuju u galerijama širom grada. Na ručak idite u Skadarliju, jedno od mesta koje će vam otkriti čari boemskog života srpske prestonice. Ili Kalemegdan, odmah iza mesta gde se Sava uliva u Dunav. Predveče odvojite za pozorište: Jugoslovensko dramsko pozorište, Beogradsko dramsko pozorište, Atelje 212… izbor je na vama. Obavezno ostavite nešto energije i za noć, jer grad tek tada počinje da živi... i tako sve do jutra.

 

Zapravo je tako lako ugoditi sebi.O Autoru

Beograd ima velike kapacitete za smeštaj turista u apartmanima tokom cele godine. Iznajmljivanje apartmanskog smeštaja je jedan od načina da Vašu posetu Beogradu učinite što prijatnijom. Takođe, smeštaj u apartmanima u Beogradu je uglavnom jeftinije od smeštaja u hotelima. Iskoristite ovu prednost!

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zaboravljeni stubovi turizma na Maldivima

5 Razloga zasto trebate posjetiti Hvar

Vikend u Beogradu

Kratki vodič za odabir ostrva i smeštaja na Maldivima

Najpopularniji otoci u Hrvatskoj

Tri razloga da ovog leta posetite Beograd

Mali vodič za sve goste srpske prestonice

Turističke atrakcije u Beogradu koje ne smete da propustite

5 Skrivenih Dragulja Jadrana

5 Razloga Zašto Trebate Posjetiti Šibenik

Galesnjak - Najsrcolikiji Otok na Svijetu

Kratki vodič za savršeni odmor u Beogradu

Koliko dobro poznajete glavnu prestonicu?

Zlatibor - odmor za dušu

5 atrakcija u Solunu koje morate posetiti