Kratki turistički vodič za Atlantic City

Napisao/la: sarica

Ukupan broj reči: 4492 | Datum: 27 07 2015 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLAko ste spremni za iskustvo života, pakujte se i spremite se da obiđete jedan od najpoznatijih gradova. Atlantic City je već decenijama poznat kao jedan od najuzbudljivijih gradova u SAD. Poznat je kao “drugi” grad. Ali svaki ljubitelj mora će Vam reći , da je Las Vegas malo pretopao, malo predalek od vode. Atlantic City je u blizini Boardwalk-a, i ima neke od najboljih kazina. Grad je potpuni paket. Svu zabavu, koju nudi Vegas, možete dobiti i u Atlantic City-ju, s tim da ćete uštedeti novac za smeštajni kapacitet, hranu i još mnogo toga. Atlantic City je najbolji izvor atrakcija, hotela, restorana, kazina i barova. Sa svim novim ugrađenim projektima, ovaj grad je ostavio svoj pečat i postao globalna destinacija. Sa nekim od najpoznatijih kazina, kao što su Showboat, Trump Taj Mahal, Harrah's, i Bally's, novim dodacima, kao The Walk, The Pier at Caesar's, i The Quarter čine Atlantic City popularnijim nego pre.

Možete se upuštati na plaži i ići u šoping tokom dana, a zatim noću obilaziti stolove za blackjack. Atlantic City ima za svakog ponešto. On je više nego gužva u kazinima. Grad se može pohvaliti fenomenalnim dizajnerskim radnjama, barovima na plaži, IMAY, svetskim restoranima i vrhunskim golf terenima u blizini. Čak i za decu ima ponešto. Storybook Land je odlična opcija za decu i samo je 16 km udaljen od grada. U ovom dečijem tematkom parku mogu se pronaći brojni vozići, igrališta, piknik prostori, kao i zoološki vrt. Postoji preko 50 dostupnih objekata, gde deca mogu da uživaju. Svake noći u Atlantic City-ju možete uživati u sportskim događajima, magičnom šou, koncertima i drugim oblicima zabave. I što je najbolje, ne morate da putujete kroz pustinju da biste uživali. Atlantic City je lako pristupačan svim vidovim prevoznog sredstva.

Međunarodni aerodrome Atlantic City je moderan i nudi rent a car usluge, taksi prevoz i putničke kombije. Nema duge naporne vožnje kroz topli pesak. Glavne atrakcije grada udaljene su samo 15-ak km od aerodroma. Za mnoge ljude je zgodnije da lete do Filadelfije, pa voze 1 sat do Atlantic City-ja ili jednostavno putuju vozom. Karta za voz u jednom smeru košta $8 i vožnja traje malo više od sat vremena. Charter buses iz cele zemlje saobraćaju do i od AC, tako da je i to jedan od načina, koji je pristupačan svima. Svi znamo šta možete “raditi” u Atlantic City-ju, ali tamo postoje i stvari, koje treba videti. Na primer, Atlantic City Aquarium - Ocean Life Center ima osam džinovskih akvarijuma, artefakata brodova itd. Možete obići i Absecon Lighthouse, Atlantic City Historical Museum, Monopoly Monument, i Lucy the Elephant, koji je zgrada od 65 tona u obliku slona.

Ukoliko želite da obiđete ove lokalitete, pogledajte neke od Work and Travel program paketa, koji sigurno nude boravak i rad u ovom delu SAD-a. Tako ćete imati sjajnu priliku da, pored rada, obiđete destinacije, koje ste oduvek želeli da obiđete, ali niste imali prilike za to.O Autoru

Sara, Manager u West Point NS agenciji koja se bavi Work and travel programima.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Beogradske reke - povod za provod

Trg Republike za Apsolutne Početnike

7 razloga za All-inclusive

Letovanje u Septembru

Kombank Arena

Krug dvojke – simbol Beograda

Turističke atrakcije – Sarajevo

Kratki turistički vodič za Atlantic City

Solun, grad sa dušom

Očaravajuće Sarajevo

Skadarlija nekad i sad

Kotor

Istorija Novog Beograda

Beograd u TOP 10 destinacija ovog proleća

Atrakcije koje ne smete propustiti u Budimpešti