Sejseli Mali Tropski Raj

Napisao/la: Syber

Ukupan broj reči: 3387 | Datum: 28 02 2017 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML 

Sa svojih 115 ostrva i najlepšom plažom na svetu jedini stresni deo odmora na Sejšele je izbor omiljenog mesta. Sejšeli se sastoje od 43 unutrašnjih i 72 spoljnih ostrva. Tri najveća ostrva Sejšela su Mahe, Praslin i La Dig, većina stanovnika živi na ovim ostrvima i ovde je smešten najveći broj odmarališta. Centralno ostrvo je Mahe na njemu se nalazi Internacionalni aerodrom Sejšela pa predstavlja polaznu tačku za sva ostala ostrva. Ovo ostrvo može biti i vaša krajnja destinacija ukoliko ne želite da gubite vreme u transferu do krajnje destinacije. Ovde imate široki izbor smeštaja od samouslužnih kućica preko pansiona do hotela i vila sa pet zvezdica i sve to na pola sata vožnje od aerodroma.

Većina vila ima otvoreni i zatvoreni prostor,a poneka batlera i privatne beskonačne bazene na terasi, dok svaka od ima sjajan pogled. S centri sa masažom su odlični ukoliko vam je potrebno dodatno opuštanje. Ukoliko krenete u šetnju do drugog zaliva niko vam neće smetati ili pokušavati da vam proda nešto to se odnosi gde god da odete na Sejšelima.

Sa velikim brojem ostrva i neverovatnim plažama nema vremena za gubljenjem izaberite jedan od izleta brodom fokusiranih na najbliža ostrva. Najbliži klaster ostrva predstavlja
Anne Marine Nacionalni park, nekoliko kilometara istočno od Viktorije. Prvi doseljenici su živeli na Sainte Anne najvećem ostrvu u ovom klasteru. Nedugo zatim sa leve strane primetite ogromne granitne stene koje su karakteristične za Sejšele a između bujnih palmi i tirkizno plave vode primetićete traku belog peska i prelepu plažu kao sa razglednice to je La Digue i čuvena Source d'Argent plaža, po mnogima najlepša plaža na svetu. Putnici se polako grupišu a vi jedva čekate da brod nađe neko napušteno mesto da se usidri i da krenete sa plivanjem na ovom neverovatnom mestu.

Par kilometara od La Digue je locirano malo ostrvo Ile Cocos, tajno mesto za ronjenje na Sejšelima i za samo par minuta ste u vodi dok plivate sa kornjačama i mnogim vrstama egzotičnih ribica. Sejseli su jedno od najboljim mesta za ronjenje na svetu a pri tom ne morate da idete u duboke vode da bi ste videlu svu lepotu ovog malog raja na zemlji. U blizini je i ostrvo Curieuse poznato po svojim coco de mer palmama i velikim kornjačama. Coco de mur je endemska vrsta koju možete naći samo na Sejšelima a oblik semena podseća na žensku zadnjicu. Ova vrsta palme se pažljivo gaji na Mahe, dok prirodno i divlje stanište palme predstavljaju Praslin i Curieuse. Osim Sejšela jedna od savršenih destinacija za ronjenje i stvaranje prijateljstva koju putnici preporučuju je Zanzibar.O Autoru

Travel Boutique je nastao kao rezultat velike ljubavi prema putovanjima i turizmu. Vođeni sopstvenim iskustvom, odlučili smo da svima koji žele da iskuse čari putovanja pružimo priliku da to učine na pravi način.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Sejseli Mali Tropski Raj