5-tominutni vodič za Paintball za početnike

Napisao/la: colike

Ukupan broj reči: 2317 | Datum: 13 05 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLPaintball je energičan sport, koji godišnje privlači preko deset miliona igrača. Kuglice sa bojom su prvi put upotrebljene 1950. godine, kada su njima gorske službe označavale drveće. Takođe su korištene kao privremena alternative za obeležavanje krava. Sredinom 70-ih, dva prijatelja došla su na ideju da za vreme pauze u obeležavanju stoku koriste ove kuglice radi simulacije igre opstanka. Osmislili su pravila i 1980. godine novinar Sports Illustrated-a odigrao je igru i pisao o tome u časopisu. To je početak fenomena, čija popularnost raste iz godine u godinu.

Započinjanje igre paintball-a je jednostavno. Da biste igrali, prvo morate imati odgovarajuću opremu. Osnovna briga paintball igrača treba da bude bezbednost. Svi igrači su obavezni da nose masku. Ona štiti oči i uši, koje mogu da budu povređene tokom igre. Pored maske, svaki igrač mora da ima paintball marker i paintball kuglice. Paintball markeri su jednostavni pištolji i puške, dizajnirani za ispaljivanje paintball kuglica. Mnoge paintball prodavnice prodaju paintball pištolje i puške. Takođe ih možete kupiti putem online paintball prodavnica. Početnici obično prvo iznajmljuju opremu.

Paintball je zapravo jedan od najbezbednijih sportova, zbog velikog broja vrlo specifičnih bezbedonosnih pravila. Svi paintball markeri moraju da imaju brzinu manju od 200 mph, mada neki tereni zahtevaju još manju brzinu. Ako je protivnik suviše blizu, pravilna obično dozvoljavaju samo dodirivanje cevima pištolja, jer je pucanje iz neposredne blizine isuviše bolno. Kada igrači nisu aktivni u igri, njihovi paintball markeri imaju blokadu, koja će zaustaviti svaku slučajno ispaljenu kuglicu.

Pravila igre variraju u zavisnosti od konkretne igre, ali opšti je cilj da se eliminišu igrači protivničkog tima. Da biste eliminisali igrača, morate ga pogoditi paintball kuglicom, koja ostavlja vidljivi trag boje. Ukoliko je igrač pogođen “bojom”, koja je prvo pogodila drugi objekat, neće biti eliminisan. U nekim igrama će igrač biti eliminisan ukoliko je pogođen bilo koji deo njegove opreme ili onog što nosi. Ukoliko se postavi pitanje da li igrač treba da bude eliminisan, mogu se pozvati na sudiju, koji “proverava boju” kako bi utvrdio da li igrač treba da napusti igru ili ne.

Paintball može da bude prijatna rekreacija, ali mnogi ljudi se takmiče u paintball takmičenjima ili ligama. Paintball polako postaje legitiman sport.O Autoru

Bojan, Manager. X-combat

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

5-tominutni vodič za Paintball za početnike

Istorijat stonog tenisa