Procenite svoj dan očima deteta

Napisao/la: snelle

Ukupan broj reči: 751 | Datum: 23 01 2011 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLUčeći o sistemima upravljanja poslom i planiranju, naučila sam da je veoma bitno analizirati ono što je urađeno i izvući zaključke.

 

To mi je uvek bio problem. Kad god bih pokušala da uradim analizu, nešto mi je skretalo pažnju. A i kada bih je uradila, zaključci su bili problematični.

 

I tako sam se patila, dok nisam pročitala o jednom metodu. Evo ga, možda i vama bude koristan:

Uveče, posle radnog dana, u vreme razgovora sa detetom (vi njega svaki dan pitate šta je radilo, zar ne?) ispričajte mu o onome što ste radili tog dana i zamolite ga da oceni vaš dan. Naravno, u zavisnosti od uzrasta, morate prilagoditi rečnik.

 

Npr. veterinar će reći: „izlečio sam 6 kuca i 2 mace“. Ako ste pronašli sponzora za svoj posao, šta onda da kažete? Recite, na primer: „našao sam čoveka, koji će mi omogućiti da deci kupujem igračke i da im kupujem sladoled cele godine, a takođe i da se bavim interesantnim poslom“.

 

Ako ste poboljšali dizajn sajta, recite da ljudi sada brže mogu da nađu korisne stvari, ako ste poboljšali nešto drugo – recite da ste to uradili i na taj način olakšali život tome i tome.

 

Probajte da o svojim uspesima ispričate dečijim rečima. Možda će vam to omogućiti da shvatite da li ste dobro uložili vreme, jer mnogo je teže sebe obmanjivati tako prostim rečima. Takođe, deca umeju da postave veoma logična pitanja, pitanja koja vi izbegavate ili kojih ne možete da se setite.

 

U suštini, nije tako važno da li pričate detetu ili nekom drugom članu porodice, ili čak kućnom ljubimcu. Važno je da svoja dnevna dostignuća kažete glasno, tako da ih i vi sami čujete.

 

Pokušajte. Metod je jednostavan, a veoma je efikasan. Možda se i sami iznenadite kada budete čuli šta pričate!O Autoru

BlogSnelle - kliknite ovde i posetite moj blog na kome ćete naći najvažnije zakone uspeha.

Posetite moj sajt- Biznis i zdravlje s Vision - dobićete ponudu da se priključite najboljem MLM biznisu.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Tuce načina da se probudite rano

Izreke o stvaralaštvu, nadahnuću i idejama

Da li ste i ove tačke stavili u svoje novogodišnje obećanje?

5 maminih saveta

Procenite svoj dan očima deteta

Vežbe pred ogledalom

Vera i akcija