Analizirajte svoj život

Napisao/la: snelle

Ukupan broj reči: 1188 | Datum: 1 10 2010 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML  Ne treba misliti da se velika ideja može pojaviti u glavi odjednom i niodakle. Mi živimo u svetu u kome se ništa ne može se pojaviti niodakle. Za uspeh se moraju prikupiti znanja. Naučeni smo da znanja prikupljamo iz knjiga i nismo naučeni da ih izvlačimjo iz sopstvenog života, a znanja koja nam trebaju, najčešće se nalaze upravo tamo.

Ta mesta su nam uvek dostupna. Ako tome svakodnevno posvećujete 15 minuta, ona će vam se otkriti.

Dakle: Sve je u vašim rukama, a vaše tekuće odluke formiraju vašu budućnost.

Da li ste zaintrigirani da krenete? Prosto je: uzmite svesku koja će biti vaš Dnevnik ili vaša Knjiga zapisa.

Ako želite da postignete ozbiljne rezultate u izučavanju takvih predmeta kao što su uspeh, bogatstvo, sreća i uspeh, onda vaš dnevnik mora postati mesto na kome će se sabrati vredne ideje, koje budete sretali kroz život.

Vaša knjiga zapisa iz dana u dan postajaće neprocenjiva zbirka različitih ideja u oblasti biznisa, investicija, finansija i naravno, ličnog života.

Pamtite događaje:

Na kraju svakog dana, odvojite 15 minuta da premotate u glavi događaje u tom danu. Razmislite šta ste radili, kuda ste išli, s kim ste komunicirali. Razmislite šta je išlo dobro, a šta ne. Šta bi želeli da ponovite, a šta bi sledeći put želeli da uradite drugačije ili šta bi želeli da izbegnete. Potrudite se da se setite događaja u danu vrlo detaljno.

Zapišite, izvagajte i ocenite:

Vaše životno iskustvo može postati fantastičan izvor vrednosti, ali samo u slučaju ako sve to koristite, ako za svoj uspeh nađete vremena da zapišete, izvagate, ocenite.

Jer, razlika između života, kojim živi ovaj ili onaj čovek, ne nastaje zbog događaja koji se pojavljuju u njihovim životima, već je posledica njihove reakcije te događaje, njihovog odnosa ka tim događajima. I to je ono što određuje konačni rezultat.

I naravno, da bi imali mogućnost da poboljšate svoj život, morate imati informaciju o tome šta treba, u prvom redu, da popravite.

Pratite sopstveni život:

Od danas, odlučite da u sebi kultivišete novu naviku, naviku da pratite sopstveni život, da analizirate svoje postupke, reči i dejstva.

Nemojte dopustiti da vam život prolazi uzalud. Ako je deo vašeg života prošao bezveze, ne znači da tako treba da prođe i ostatak. Dajte sebi mogućnost da promenite svoju budućnost, prateći i analizirajući prošlost.

Istražite pobede i neuspehe:

Pri izučavanju svog života uverite se da istražujete kako negativne, tako i pozitivne događaje. Često naši tzv. neuspesi mogu odlično da nam posluže. Ali, samo ako mi iz njih izvučemo važne lekcije.

Usput, upravo neuspesi mogu za nas postati najbolji učitelji u životu, koji će nas stimulisati mnogo bolje i efikasnije nego lagane pobede.

Аnalizirajte greške:

Ponekad, da bi naučili da radimo nešto pravilno, u početku moramo to uraditi nepravilno. Mogućnost da nepravilno radimo stvari – to je najvrednija škola života, koja nas čini jačim, naravno, uz uslov da imamo naviku da analiziramo urađeno i razmislimo kako sledeći put da uradimo pravilno.

Ovo su Velike Škole i ja iz ličnog iskustva znam da dobre kompanije MLM tome uče svoje saradnike. Na drugim mestima, nisam čula da se o tome uči. Ako nemate priliku da vam neko pomogne u toj nauci, potrudite se sami. Trud će vam se veoma isplatiti, jer su upravo ta znanja najkraći put, koji će vas dovesti do vaše mašte i vaših ciljeva.

 O Autoru

 

BlogSnelle - kliknite ovde i posetite moj blog na kome ćete naći najvažnije zakone uspeha.

Posetite moj sajt- Biznis i zdravlje s Vision - dobićete ponudu da se priključite najboljem MLM biznisu.

 

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Evo kako na brzinu dobiti dobre ocene na početku godine

Analizirajte svoj život