Vežbe pred ogledalom

Napisao/la: snelle

Ukupan broj reči: 862 | Datum: 30 09 2010 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML 

 

Pre nekoliko godina, jedna od meni dragih osoba u mom biznisu, učila me je o mimici. Ovde ću po sećanju i beleškama otprilike reprodukovati uvodni deo tog interesantnog predavanja, nadajući se da će čitaoce podstaći da se detaljnije pozabave tom temom.

Tema: Vežbe pred ogledalom

Sjajno je, ako ti spadaš u kategoriju „negovanih osoba“, ako voliš svoje ogledalo i poklanjaš mu dovoljno vremena. Složićeš se, najčešće za to namamo vremena, mi prosto protrčimo pored njega, pogledamo se usput, na brzinu dovodeći sebe u red i već trčimo dalje.


Ne pričam o šminki i sličnom. Sad govorim o nečemu drugom – o mimici.

Stvar je u tome, što je tvoja mimika u životu mnogo važnija od pravilnih crta i formi tvog lica. Mimika je mnogo aktuelnija. Upravo ona odaje sva tvoja skrivena osećanja, sva previranja duše, sve potajne i skrivene reakcije. Ona određuje naš izraz lica i čini nas prijatnim, simpatičnim i dragim.

Zato treba da poznajemo svoje lice, da njime "vladamo". Da ga proučimo i naučimo da ga kontrolišemo. Proveri: Šta ti znaš o svom licu?

Zatvori na sekundu oči. Pokušaj da zamisliš kako tvoje lice izgleda u momentu iznenađenja? Suzdržanog smeha? Nezadovoljstva? Kako izgledaš kada se svađaš? Kako izgledaš u svetu, bez ogledala pod rukom?

Da li ti je poznat izraz "lice igrača pokera"? Njegovo lice, njegova mimika, njegove prave misli se ne mogu pročitati. To je više iskustvo, kojim nije lako ovladati. Ali, ko ti smeta da pokušaš?

Da probaš sve što želiš. Pred Ogledalom. Nasamo sa njim. Dvadeset minuta dnevno. Nije važno ujutru, u podne ili uveče.

Važno je, što ti, praveći grimase pred ogledalom, toniziraš mišiće lica, što je jako važno – to ih drži zategnutim, poboljšava cirkulaciju, oslobađa kapilare od otrova i boja kože postaje sveža i prijatna. Tvoji mišići se dugo neće opustiti, izgubiti snagu i elastičnost. A znači, ti ćeš dugo sačuvati mladost i lepotu.

Svak ko vodi računa o svom izgledu, svaka filmska zvezda, svoj novi dan započinje od toga: grimasa pred ogledalom. To čine svi pevači, glumci, to se predaje na svakoj pozorišnoj akademiji. Glumci i političari moraju da "sačuvaju" svoje lice u svakom smislu. Kao prvo – da bi dobro izgledali, kao drugo – da ne odaju svoja istinska osećanja.

Još ću da ispričam jedan događaj.

Stajala sam u otmenom hotelu, čekajući lift. Lift je stigao, vrata su se veoma brzo otvorila i Japanac, koji se nalazio u njemu, nije uspeo da odreaguje. On je ostao kako se zatekao. A bio je zauzet sledećim: stajao je mirno, samo je aktivno pravio grimase, razvlačeći mišiće lica. Videvši mene, prirodno, zbunio se, i brzo se osmehnuo i poklonio s čistom japanskom ljubaznošću. Pošto je ispalo da učestvujemo na istoj konferenciji, ja sam shvatila da se on spremao za svoj govor, za svoj nastup.

Prekrasni način da se iskoriste slobodni trenuci, čak i u brzom liftu. Zašto da
i ti to ne iskoristiš? Takođe, koristeći taj metod, obavezno ćeš dobiti još jedan rezultat. I možda će ti taj rezultat biti važniji, nego svi ostali zajedno.

Mali broj ljudi zna, da svakodnevna dvadesetominutna vežba pred ogledalom veoma ozbiljno povećava potencijal psihičke energije. Zahvaljujući tim vežbama veoma brzo ćeš steći carski izgled Vasilise ili osmeh Mona Lize. Sačuvaćeš dobru boju lica i dugu mladost. Steći ćeš psihičku snagu, snagu izgleda, pred kojom se teško usprotiviti i nemoguće je ne podleći.

Gledaj istini u oči!

Upravo tako – sedi pred ogledalo i gledaj istini u oči.
Nikada nećeš zažaliti što na to trošiš vreme.

 O Autoru

 

BlogSnelle - kliknite ovde i posetite moj blog na kome ćete naći najvažnije zakone uspeha.

Posetite moj sajt- Biznis i zdravlje s Vision - dobićete ponudu da se priključite najboljem MLM biznisu.

 

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Tuce načina da se probudite rano

Izreke o stvaralaštvu, nadahnuću i idejama

Da li ste i ove tačke stavili u svoje novogodišnje obećanje?

5 maminih saveta

Procenite svoj dan očima deteta

Vežbe pred ogledalom

Vera i akcija