Samantha Who – da li želite da se Sam prisjeti baš svega?

Napisao/la: Marshall83

Ukupan broj reči: 2677 | Datum: 14 05 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLZbunjena plavušica? Kakvog li čuda? Ovo su sigurno mnogi komentari kada pogledate samo uvodnu špicu serije. Međutim, Christina Applegate će vas ponovo iznenaditi svojom dvostrukom ulogom. U slavnoj seriji Bračne vode navikli smo da je gledamo kao zlobnu, glupavu plavušicu. Ovdje ona uspijeva uvjerljivo razbiti mit zabavljajući nas svojom humorom i naivnošću. Samo prepričavanje radnje serije može zainteresovati čak i one koji  ne vole vesele ljubavne komedije.

                                   U seriji  Samantha Who ona je simatična plavuša koja se probudila iz kome, ali sa amnezijom. Mnoge uzbudljivi  humoristični momenti proizilaze upravo iz zavrzlama koje se dešavaju nakon što se ova atraktivna plavuša probudi iz kome.Njena okolina je veoma sretna zbog toga jer  se prema ljudima prije kome ponašala kao “prava vještica”.  Iz epizode u epizodu ona se prisjeća prošlog života i u sebi pronalazi tragove nekadašne zlobnice. Što joj se više pamćenje razbuktava to je jača borba između dobre i loše Samante.  Tragovi njene nekadašnje zlobe duboko su urezani u sve junake koji u bili u njenoj bliskoj okolini. Njeni roditelji  (Jean Smart and Kevin Dunn), zatim  dečko i prijatelji moraju konstantno da se navikavaju na Samantine nove i strare osobine. U njenom pronalaženju sebe oni joj zapravo odmažu jer niko ne želi da se Samanta ponovo postane “ona stara”.

                                   Njena majka joj priča neke lažne priče, da bi se Samanta na kraju prisjetila da je prije kome bile u zavadi sa roditeljima i da ih je voma rijetko posjećivala.  Samanta “ponovo” upoznaje i svog dečka Todd-a.  Uopšte se ne sjeća njihove veze, sasvim je zaboravila da je bila preljubnica i manipulatorka. Naravno, on to nije zaboravio ali mudro ćuti ne bi li dobio još na vremenu dok živi u njezinom luksuznom stanu. Prijateljica koja ju je redovno obilazila, dok je bila u bolnici, zapravo joj nikada i nije bila istinska prijateljica. Nju je Samanta, kao popularna i atraktivna plavuša još od srednje škole ignorisala.  Sada one postaju nerazdvojene drugarice.

Jedina koja želi da se stara Samanta probudi je njena stvarna prijateljica Andrea (atraktivna Jenifer Eposito) sa kojom je u bila u savršenom tandemu.  Zajedno su kovale zlobne planove na poslu i noćima lumpovale u popularnim klubovima.  Savršena dvojka dobija i treću članicu jer Samanta više ne ignoriše svoju nekadašnju prijateljicu iz srednje škole. U ovom druženju dešavaju se mnoge komične zavrzlame zbog toga što se “stara”  i ”nova” Samantina drugarica nikako ne podnose.

Samanta u novom životu pokušava da ispravi sve svoje greške. Pokušava da mnoge neprijatelje pretvori u prijatelje. U svemu tome rijetko kada uspijva jer samo ona pati od amnezije, a svi ostali se itekako sjećaju svih njenih zločestoća. Mijenja svoj život napuštajući nekadašnji atraktivni posao, da bi se bavila humanijim djelima. Preseljava se kod roditelja i pokušava da otkrije da li zlobna ili dobra Sam. U svojoj  toj priči prisjećanja razbuktava se ljubav između nje i Todda. Mnoge komične situcije će vas zabaviti dok se Sam odlučuje koje osobine će se i dalje pamtiti i prhvatiti a koje će pokušati da ponovo zaboravi. Uključite se u njen proces prisjećanja dok se ona kontantno pita:  da li da se okrene novcu i slavi ili ljubavi i pordici.

Prikaz ove serije radili smo prema ocjenama korisnika sajta na našem jeziku na kojem možete naći sadržaj i za druge serije.O Autoru

Profesor srpskog jezika i književnosti, pisac za nekoliko web portala i magazina.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Samantha Who – da li želite da se Sam prisjeti baš svega?

O Anakine, Anakine...