članci iz kategorije Muzika


Zvuci džeza u srpskim gradovima
Podneblje Balkana, posebno je autentično jer svojim ritmovima predstavlja plodno tle za autorske bendove koji vole da eksperimentišu. Stoga su neretke fuzije srpske i uopšte balkanske etno muzike, sa melosima transatlantskih zemalja i ritmovima afričkih domorodaca. Kao plod toga, javlja se i veliki broj festivala na kojima se, nekad intenzivnije, nekad manje intenzivno pojavljuju imena iz sfere džeza.

Električni orgazam ovog decembra u Beogradu povodom 35 godina postojanja
Jedan od najpopularnijih YU rokenrol bendova će ove godine proslaviti čak tri i po decenije postojanja. Ovaj neverovatan bend će ovaj značajan jubilej obeležiti koncertom koji će se održati 26. decembra u dvorani „Amerikana“ u Domu Omladine. Taj koncert će biti samo deo turneje koju su planirali po gradovima Srbije.

Predstavljam Vam Bomba band
BOMBA BAND je najbolji bend za svadbe i ostale svečanosti, koji čine vrhunski muzičari sa bogatim iskustvom. Na estradi smo prisutni 20 godina, i za to vreme, imali smo priliku da nastupamo pred veliki brojem ljudi među kojima su i veoma uvažene i istaknute ličnosti iz sveta politike, sporta, umetnosti, medija.

Kako izabrati bend za svadbu
Na šta bi trebalo da obratite pažnju kada birate bend za svadbe. Pre svega, počnite na vreme, jer dobri bendovi za svedbe su zauzeti po nekoliko meseci unapred.

Zanimljivosti o tamburi-poreklo
 U srvhu popularizacije tamburaške muzike I ovog instrumenta ja zelim da dam svoj skromni doprinos tako što ću ovde izneti neke zanimljive podatke vezane za ovaj instrument.Kao rezultat mog istrazivanja na ovu temu,pronašao sam dosta toga zanimljivog.

Đorđe Balašević stil - ženi se sin jedinac
Kao što znate najavljujemo koncerte, premijere filma Kao rani mraz u regiji te ostala dešavanja vezanog za Đorđe Balaševića. Inače kao što znate poslije neodržanog koncerta u Našicama večeras Balašević nastupa i u Crnoj gori, tačnije Podgorici.


Strana 1 od 1
[1]  
RSS