Predstavljam Vam Bomba band

Napisao/la: bomba

Ukupan broj reči: 792 | Datum: 9 03 2015 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLBOMBA BAND je sastav koji čine vrhunski muzičari sa bogatim iskustvom. Na estradi smo prisutni 20 godina, i za to vreme, imali smo priliku da nastupamo pred veliki brojem ljudi među kojima su i veoma uvažene i istaknute ličnosti iz sveta politike, sporta, umetnosti, medija. Svi muzičari su muzički obrazovani, sviraju na više instrumenata, pevaju višeglasno i imaju licencu Udruženja estradnih umetnika i izvođača Srbije. Dodatni kvalitet članova banda je u tome, što su svi oni prošli put od rada u Kulturno-umetničkim društvima, pa do profesionalnog bavljenja muzikom. U svom dugogodišnjem iskustvu, sa velikim zadovoljstvom, BOMBA BAND je sarađivao sa mnogim velikanima domaće narodne i tzv. zabavne muzike. Poslednjih nekoliko godina, BOMBA BAND je ostvario vrlo lepu saradnju sa našom poznatom estradnom zvezdom – Dimom. Svi ga pamtimo po njegovom velikom hitu „Nije mene dušo ubilo“ koja je i danas aktuelna kod publike.

Ono čemu stremimo i ono što je naša velika želja, jeste da se u vremenu hiperprodukcije i u vremenu u kojem imamo sve manje kvalitetnih kompozitora i tekstopisaca, sačuvamo od zaborava stare i kvalitetne pesme bez obzira na to kom muzičkom pravcu pripadaju. Svedoci smo sve većeg broja prelaska muzičara iz Rock and Roll pravca u „narodnjake“, kao i obrnuto, tako da se granica između ova dva muzička pravca sve teže nazire. Prisustvujemo rađanju jednog mutantskog muzičkog pravca u kojem se svira Rock muzika, a pevaju pevač ili pevačica narodne muzike zajedno sa trilerima koji su karakteristični za folk muziku. Sve manje je ukusa u današnjim tekstovima i stilu oblačenja velikih zvezda koje više ulažu u garderobu i spotove, nego u pesme i ličnu nadogradnju i edukaciju iz oblasti pevanja. Više se pažnje poklanja aferama i tračevima u žutoj štampi, nego nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima.
Okosnicu benda čine BOMBA (gitara i glas), NEŠA (harmonika, klavijatura i glas) i VANJA (pevačica), dok su tu i ostali dugogodišnji članovi benda koji nam se pridružuju kad kod se za to ukaže prilika (Vlada-Brada, Miško, Milanče, Džimi, Andrej…). 

Naš repertoar je u sladu sa svim onim što smo naveli gore u tekstu. Pažljivo smo birali pesme koje će ga sačinjavati i trudimo se da se na njemu nalaze pesme koje zadovoljavaju minimum muzičkog ukusa. Naš repertoar je pravi mali vremeplov, jer će se mnogi uz našu muziku vratiti u neko srećnije vreme, barem kada je u pitanju muzika. Naša publika sa oduševljenjem sluša divne pesme iz nekih ranijih perioda i upravo zato se BOMBA BAND razlikuje od ostalih bendova. Naravno, nemoguće je izuzeti iz repertoara komercijalne pesme, jer su one tražene od strane publike, ali svakako biramo šta ćemo uvrstiti u repertoar, a šta ne. Upoznajte se sa našim repertoarom bez šunda.

Posetite sajt BOMBA BAND-a i saznajte više o nama. Pročitajte naše tekstove koje smo na sajtu objavili, pogledajte naše slike, pogledajte video galeriju i konačno, angažujte nas za Vašu proslavu, bilo da se radi o nekom velikom veselju u restoranu ili hotelu ili se radi o manjim kućnim proslavama. BOMBA BAND Vam uvek stoji na raspolaganju.O Autoru

Zoran (Bomba) Đorđević je dipl.inž. informacionih tehnologija iz Beograda. Pored svog posla, bavi se i muzikom.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zvuci džeza u srpskim gradovima

Električni orgazam ovog decembra u Beogradu povodom 35 godina postojanja

Predstavljam Vam Bomba band

Kako izabrati bend za svadbu

Zanimljivosti o tamburi-poreklo

Đorđe Balašević stil - ženi se sin jedinac