Ćilibar i njegova blagotvorna svojstva

Napisao/la: Enterijer Stana

Ukupan broj reči: 713 | Datum: 23 09 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLĆilibar predstavlja zapravo okamenjenu fosilnu smolu drvenih četinara. Može da se nađe u primorskom pesku, dosta je prozirne boje, jasan je i čist. On ima svojstvo purifikacije, tačnije čićenja. Njegov simbol je energija našeg Sunca. Upotrebljava se, između ostalog i za zaštitu i sreću. Koristi se i tokom rehabilitacije, ali i ubrzava oporavak nakon određenih bolesti, a jedna od namena mu je i u vidu ogrlica za bebe, koje potpomažu bebama da se lakše izbore sa nicanjem prvih zubića. Često se koristi i u obliku talismana i amuleta.

Kako deluje ćilibar

Ćilibar ima „moć“ da kondenzuje energiju, i on je zapravo „živ“ jer u njemu postoji proces punjenja i pražnjenja, kao kod baterije. Poseduje i elektrostatična svojstva, pa se iz tog razloga koristi u kristaloterapiji i homeopatiji. Pošto proizvodi i negativne jone, on utiče povoljno i na smanjenje bolova. Zbog toga se od ćilibara i prave ogrlice za bebe, koje su odličan saveznik roditeljima kada njihovim bebama kreću prvi mlečni zubi. Uz sve to, ćilibar sprečava upale uha, stomaka i grla. Odlični su rezultati prilikom lečenja infekcija, iritacija i respiratornih problema. Ukoliko nosite deo nakita od ćilibara – on Vas može zaštititi i od zračenja kao što su ona kod mikrotalasne rerne, zračenja mobilnih telefona, ali i zračenja koja su u blizini računara. Kako ćilibar apsorbuje bol i svu negativnu energiju – omogućiće organizmu samoisceljenje i samoozdravljenje. Pored mnogih navedenih karakteristika treba reći da ćilibar ima pozitivne rezultate i kod jačanja intelektualnih sposobnosti, kao i kod jačanja memorije. Tako da, ukoliko imate problema sa koncentracijom i održavanjem pažnje – ćilibar ili deo nakita od ćilibara su idealno rešenje za Vas.

Dejstvo ćilibara u vidu ogrlica za bebe

 

Poznavanje lekovitosti ćilibara ne predstavlja više nikakvu novinu u medicini, ali ni u alternativnoj medicini. Kada bebe nose ogrlice od ćilibara, njihova telesna temperatura zagreje ogrlicu, a ćilibarska kiselina koja se nalazi tamo zajedno sa još nekoliko lekovitih ulja prodira u organizam bebe kroz njene pore na koži. Dejstvo je umirujuće, kao i protivupalno. Uz to, deluje i kao odličan antioksidant. Kod Vaše bebe ćete odmah primetiti, nakon par dana nošenja ćilibarske ogrlice za bebe da ona mirnije spava, ne budi se često tokom noći, i generalno bolovi koji su se javljali tokom nicanja zuba će prosto nestati. Nošenjem orglica za bebe – bebe će se osećati prijatno, jer je ćilibar topao kamen. A održavanje ovih ogrlica za bebe je veoma jednostavno. Stavićete ogrlicu jednom nedeljno pod mlaz vode. Ispirajte par minuta, a nakon toga je ostavite sat vremena na suncu. Ona će tako ponovo da pokupi sunčevu energiju i biće spremna za nove zadatke ublažavanja bolova Vašeg deteta. Prilikom kupanja Vaše bebe, nemojte ostavljati ogrlicu na njoj. Skinite je, kako konac koji spaja čitavu ogrlicu ne bi vremenom popustio. Ćilibarska ogrlica za bebe je sve popularnija, a i estetski je veoma lepa. Tako da će Vaša beba uz ublažavanje bolova imati i lep i zanimljiv nakit. To je ujedno i savršen poklon, ako ste u dilemi šta da uzmete mladim roditeljima prilikom prvog poklona novorođenčetu.O Autoru

Ogrlice za bebe od prirodnog baltičkog ćilibara za bezbolno nicanje zubića kod beba.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zdrav doručak

Ćilibar i njegova blagotvorna svojstva

Prvi utisak- slagalica lepote i zdravlja

Kako postići željenu erekciju?

Najposećeniji sajtovi o zdravlju

Sindrom policističnih jajnika: Dijagnoza

Koliko se uspešno ugrađuju zubni implanti?

Simptomi i lečenje zubobolje

Kako se najlakše izboriti sa hemoroidima

Prednosti korišćenja elektronske cigarete

Loš uticaj dugotrajnog sedenja na zdravlje

Vežbe za mršavljenje kod kuće

Kako skinuti veliki stomak

Kako povecati grudi prirodno ?

Šta je to Streptokokna upala grla?