Slane sobe i haloterapije - prirodna i efikasna borba protiv respiratornih bolesti

Napisao/la: danijelpendjer

Ukupan broj reči: 882 | Datum: 24 12 2011 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLSpeloterapija ili terapija u podzemnom rudniku soli jeste komplementarna i alternativna metoda za lečenje astmne, bronhitisa i drugih respiratornih bolesti, koja se u Evropi koristi dugi niz godina.

Na osnovu ove drevne metode lečenja danas smo svedoci i kućnih linija proizvoda koji su razvijeni u svrhe ovih terapija. Uz pomoć aerosoli koje se koriste za slane terapije, proizvode se sićušne- mikro čestice soli koje se vezuju za vezduh, čime se omogućava njihovo lako udisanje. Ove čestice su veličine manje od 5 mikrona, a u većini slučajeva su čak i ispod 1 mikrona, što im omogućava da lako prodru do pluća.

So je poznata i klinički dokazana da ima anitbakterijsko i protivupalno svojstvo. Ova svojstva prirodnih soli pomažu osobama sa simptomima gušenja i smanjuju zapaljenje sluznice disajnih puteva apsorbujući vodu iz tkiva i ubijanjem bakterija.

Aerosoli sadrže visokokoncentrovane negativne jone soli koji se lako prilepe za pozitivno nalelektrisanu sluzokožu- sluzokožu respiratornog sistema, a time se povećava i njihova efikasnost.

Aerosoli u zatvorenom prostoru omogućavaju da se pozitivno naelektrisane čestice prašine, dima, baketerija, gljivica, i drugih alergena, kombinuju sa negativnim jonima soli i unište ih.

Terapija solju proizvodi korist samo ako se koristi prirodna- kamena so iz rudnika. Korišćenje je veoma jednostavno, a sve što je potrebno uraditi jeste izložiti se prostoru u kojem postoji koncentracija aerosoli.

Slana terapija je pokazala povoljne efekte kod respiratornih bolesti kao što su: astma, bronhitis, cistična fibroza, alergije, sinuzitis, kašalj, zapušen nos, hrkanje i td. Izlaganje aerosolima utiče  na visoko podizanje respiratornog imuniteta protiv prehlada i alergena. Kod nekih respiratornih problema benefiti se mogu primetiti nakon samo par tretmana.

Kod nekih respiratornih bolesti napad astme može biti vrlo zastrašujuć. Lica koja pate od napada mogu da osete kao da nisu u stanju da uhvate dah, a to se i u najčešćem broju slučajeva dešava. Ponekad ovi napadi mogu biti toliko ozbiljni da osoba čak može i umreti ako nije dovoljno jaka.

Kako su mnogi respiratorni bolesnici pronašli “izlaz” u haloterapiji, sve veći broj ljudi je počeo da se okreće ovom alternativnom načinu lečenja.

Terapija solju poznata je još od davnina kada se koristila za lečenje astme, a ako i vi smatrate da vam slana terapija može pomoći, onda je krajnje vremne da se uputite u neku od slanih soba. Ukoliko živite u Beogradu, moja preporuka je Slana soba Beograd.O Autoru

Danijel je veliki fan interneta i internet marketinga. Ukoliko delite isto mišljenje može vas interesovati da pogledate njegov blog Internet Marketing Trikovi, ili ako gajite ambicije prema optimizaciji za pretraživače, onda je forum SEO Bukvar pravo mesto za vas.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Hemoroidi nisu kraj: kako sprečiti i lečiti

Slane sobe i haloterapije - prirodna i efikasna borba protiv respiratornih bolesti