Vežbanjem do zdravog i vitkog tela

Napisao/la: DavidVictor

Ukupan broj reči: 410 | Datum: 19 02 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLDanašnji tempo života diktira brzinu življenja na maximum, hranimo se iz fast fooda, sedimo previše za računarom, slabije se krećemo jer koristimo prevoz da bi negde brže stigli itd. Sve ovo i još mnogo toga lošeg dovodi do pojave sve većeg broja gojaznih ljudi kojima su pritom javljaju i mnogobrojni zdravstveni problemi. Sve ovo se može izbeći samo uz malu promenu načina života i ishrane.

Za početak počnite od toga što ćete na posao krenuti jedno 10-15 minuta ranije, ali umesto prevozom, pođite peške. Ovim postupkom od ranog jutra ćete ubrzati svoj metabolizam, i sagoreti jedan deo nepotrebnih masti i kalorija. Kada stignete na posao, umesto kafe odaberite da popijete jedan vruć zeleni čaj sa dodatkom limuna. Samo ova dva gesta će u mnogome koristiti vašem organizmu da počne normalnije i zdravije da funkcioniše.

Pored ova dva trika, tu je naravno i zdrava ishrana kao i vežbanje tj odlazak na trening u teretanu ili fitnes centar. Da bi vežbanje u teretani dalo ikakve rezultate, morate ishranu da dovedete na odgovarajući nivo. To znači da možete zaboraviti na prejedanja u fast food-ovima, i jedenje čokolade do iznemoglosti. I jedno i drugo morate smanjiti na minimum i jesti maximalno jednom nedeljno.
Ostalim danima se trudite da u svoj organizam unosite što zdraviju hranu, punu vitamina, minerala i proteina koji će vašem organizmu dati potrebnu energiju za vežbanje.

Kada regulišete ishranu onda možete razmišljati i o odlasku na treninge u teretanu ili na fitnes-aerobik. Ukoliko imate problem sa viškom kilograma, postoje sjajne vežbe za mršavljenje koje vam mogu pomoći da ih brže sagorite.
Takođe ukoliko želite pak da se zategnete i dovedete vaše telo da savršenstvo, možete se opredeliti i za vrlo efikasne aerobik vežbe.

Za koje god vežbe da se opredelite, znajte da ćete redovnim vežbanjem pomoći vašem telu da bude zdravo tokom čitave godine, i pritom ga dodatno izvajati i učiniti ga mnogo lepšim i privlačnijim.
Uživajte u vežbanju!O Autoru

David je pisac raznih zanimljivih članaka na internetu.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Uklonite celulit putem kavitacije

Dobrobiti vežbi za trbušnjake

Vežbanjem do zdravog i vitkog tela

Fitnes - Herbalife - Za 2 meseca 14 kg manje!