Kako se najlakše izboriti sa hemoroidima

Napisao/la: Enterijer Stana

Ukupan broj reči: 546 | Datum: 18 10 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLHemoroidi ometaju svakodnevno funkcionisanje oboljele osobe i zbog toga se moraju preduzeti mjere za njihovo izlječenje. Najjednostavniji, najlakši i najpouzdaniji način rješavanja ovog problema je operacija hemoroida THD metodom.

 

Zašto hemoroidi uopšte prave probleme

 

U predelu završnog dela debelog crijeva se nalazi mreža krvnih sudova koji se vremenom mogu proširiti, naročito kod osoba koje su veći deo dana u sedećem položaju, osoba koje su izložene velikim naprezanjima prilikom podizanja velikog tereta ili napornih sportskih aktivnosti. Usled proširenja vena u rekralnom području dolazi do nastanka hemoroidalnih čvorova. Dijele se na unutrašnje hemoroide i spoljašnje (hemoroidi koji su vidljivi izvan anusa). U zavisnosti od stadijuma bolesti praćeni su jačim ili slabijim svrabom, peckanjem, bolom. Već od drugog stepena oboljenja hemoroidi krvare i mogu dovesto do anemije. Hemoroidi trećeg i četvrtog stadijuma su i prolabirani, odnosno ispali van anusa i izazivaju nepodnošljiv bol, nemogućnost sedenja, probleme pri defekaciji.

 

Načini liječenja hemoroida

 

Hemoroidi se mogu liječiti neoperativnim i hiruškim putem. Neoperativnim metodama simptomi hemoroidalne bolesti se samo donekle ublažavaju ali se ne mogu u potpunosti ukloniti na ovaj način. Od hiruških procedura za liječenje hemoroida primenjuju se klasična operacija i operacija hemoroida THD metodom.

Klasičnom operativnom metodom liječenja hemoroida fizički se uklanjaju postojeći hemoroidalni čvorovi. Operacija se izvodi u opštoj anesteziji. Nakon liječenja metodom klasične operacije ostaje rana na mjestu skidanja hemoroidalnog čvora kojoj je potreban duži vremenski period da zaraste. Zbog toga je period oporavka nakon ovog zahvata od dva do tri meseca. Veliki problem nakon klasične operacije hemoroida predstavlja njihovo ponovno vraćanje. Do toga dolazi kod čak 60% pacijenata.

 

Hemoroidi se THD operacijom potpuno liječe

 

THD metoda operacije hemoroida je jedina operativna procedura kojom se problem sa hemoroidima zauvjek rešava. Nakon operacije ovom metodom hemoroidi se više nikad ne vraćaju. THD metodom se djeluje na sam uzrok problema i njegovim otklanjanjem se obezbeđuje trajno izliječenje. Ova operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji, a oporavak nakon nje je momentalan što omogućava pacijentima da odmah bez problema nastave sa normalnim životomO Autoru

http://www.hemoroidi.me/srpski

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zdrav doručak

Ćilibar i njegova blagotvorna svojstva

Prvi utisak- slagalica lepote i zdravlja

Kako postići željenu erekciju?

Najposećeniji sajtovi o zdravlju

Sindrom policističnih jajnika: Dijagnoza

Koliko se uspešno ugrađuju zubni implanti?

Simptomi i lečenje zubobolje

Kako se najlakše izboriti sa hemoroidima

Prednosti korišćenja elektronske cigarete

Loš uticaj dugotrajnog sedenja na zdravlje

Vežbe za mršavljenje kod kuće

Kako skinuti veliki stomak

Kako povecati grudi prirodno ?

Šta je to Streptokokna upala grla?