Koliko se uspešno ugrađuju zubni implanti?

Napisao/la: Svimbi

Ukupan broj reči: 621 | Datum: 17 07 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLImplanti su “sprave” od veštačkih materijala koje se ugrađuju u živo tkivo, sa ciljem da nadomeste neki nedostatak u organizmu. Zubni implanti služe da zamene koren zuba, odnosto da nadoknade izgubljene zube. Oni se ugrađuju u kost vilice i srastaju sa njom, a na zubni implant se kasnije postavljaju keramičke krunice koje menjaju zub. Samim tim što su to veštački materijali koji se ugrađuju u tkivo, postoje razna pitanja o njikovoj kompatabilnosti sa živim organizmima. U ovom tekstu se nalaze odgovori na ta pitanja.

Zubni implanti imaju istoriju ugrađivanja dužu od tri decenije. Proces unapređivanja implanata je konstantan i danas su dovedeni do savršenstva. U prošlosti, dok zubni implantati nisi bili u potpunosti ispitani i usavršeni, vladalo je ubeđenje da oni nisu dobro rešenje za nadoknadu izgubljenih zuba i da ih organizam odbacije. Međutim, današnja situacija je drugačija i uspešnost ugradnje zubnih implanata je gotovo 100% uz pravilnu ugradnju, odgovarajuću oralnu higijenu i dobro opšte zdravlje pacijenta. U kojoj meri će ugradnja zubnih implantata bti uspešna, u najvećoj meri zavisi od opšteg zdravstvenog stanja pacijenta, kvaliteta i količine kosti u koju se implant ugrađuje i oralne higijene.

Sam proces ugradnje zubnih implantata je postao rutinski zahtev, koji se obavlja u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan. Pomoću zubnog implanta možete rešiti nedostatak jednog ili više zuba. Zubni implanti se koriste i u slučaju potpune bezubosti kao nosači protetske nadoknade. Zubni implanti su idelani u ovim situacijama jer ih karakterišu čvrstoća i stabilnost. Ugradnjom zubnog implatna u bezubu vilicu obezbeđuje se mnogo komfornije nošenje proteze koja je fiksirana za implante i tako pacijentu daje sigurnost i komfor prilikom jela ili govora, pritom ne izazivajući iritaciju kao mobilne proteze.

Materijal od kog se zubni implanti izrađuju je izuzetno biokomapatabilan i organizam ga prihvata bez izazvanja neželjenih reakcija. Zubni implanti se izrađuju od titanijuma ili njegovih legura. Pored toga što je biokompatabilan, titanijum je i veoma čvrst materijal. Implanti izrađeni od cirkon keramike se koriste za nadoknadu prednjih zuba zbog bolje estetike i imaju iste osobine kao i implanti od titanijuma.

Cena zubnih implantata može da varira i uglavnom zavisi od nabavne cene samih implanata. Određeni proizvođači imaju dugu tradiciju i prepoznatljiv kvalitet, pa su samim tim i cene njihovih implantata više. Ti proizvođači uglavnom daju doživotne garancije na svoje proizvode.

Ukoliko redovno posećujete vašeg stomatologa, tj. najmanje dva puta godišnje i oralnu higijenu održavate na odgovarajući način, nema razloga da implantati ne traju doživotno.

Zbog svega gore navedenog, zaključuje se da su zubni implanti trenutno najbolje rešenje za zamenu izgubljenih zuba. Zubni implanti povećavaju samopouzdanje pacijenata i pričinjavaju im zadovoljstvo prirodnih zuba.O Autoru

Dental Implant tim je usko specijalizovan za pružanje usluga iz domena zubne implantologije i oralne hirurgije.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zdrav doručak

Ćilibar i njegova blagotvorna svojstva

Prvi utisak- slagalica lepote i zdravlja

Kako postići željenu erekciju?

Najposećeniji sajtovi o zdravlju

Sindrom policističnih jajnika: Dijagnoza

Koliko se uspešno ugrađuju zubni implanti?

Simptomi i lečenje zubobolje

Kako se najlakše izboriti sa hemoroidima

Prednosti korišćenja elektronske cigarete

Loš uticaj dugotrajnog sedenja na zdravlje

Vežbe za mršavljenje kod kuće

Kako skinuti veliki stomak

Kako povecati grudi prirodno ?

Šta je to Streptokokna upala grla?