Kontaktna Sociva – Kompletna Zastita Vasih Ociju

Napisao/la: saral

Ukupan broj reči: 576 | Datum: 14 07 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLOci su najosetljiviji deo vaseg tela pa prema tome trebaju i najvecu zastitu. Bilo da ste u kuci ili napolju, postoje dosta stetnih efekata koji mogu uticati na vase oci. Najistaknutiji su ultraljubicasti zraci sunca. Svi znamo da ovi zraci lose uticu na nase telo, a osim toga, veoma stetno deluju i na nase oci.

U cilju zastite ociju mozete da koristite kontaktna sociva. Ne samo da ce zastititi vase oci od stetnih UV zraka, vec ce obezbediti i dovoljno kiseonika vasim ocima, sto je vrlo bitno za zdravlje vase roznjace. Postoje razlicite vrste kontaktnih sociva na trzistu, tako da mozete izabrati najbolje za vase oci.

Sa unapredjenjem tehnologije, nocna sociva su takodje postala dostupna na trzistu. Mnogi od vas ce se suociti sa problemom skidanja kontaktnih sociva svake noci i ponovnog stavljanja ujutru. Da biste izbegli ovakve probleme, sada pojedina kontaktna sociva mozete nositi i nocu. Mozete spavati bez brige sa ovim kontaktnim socivima. Ukoliko imate vrlo osetljive oci, trebalo bi da se pre kupovine kontaktnih sociva posavetujete sa vasim oftalmologom, koji ce vam preporuciti koja vrsta sociva je najpogodnija za vas.

Treba preduzeti mere predostronosti za pravilnu negu ociju. Oci su veoma delikatan deo tela pa im treba odgovarajuca nega, kako bi bile zasticene od stetnih efekata. Neke mere predostroznosti koje mozete usvojiti kao svakodnevnu rutinu su:

  • Nikada nemojte gledati TV ili raditi na racunaru predugo vremena, jer to dovodi do naprezanja ociju. Ovo bi moglo da dovede do glavobolje i oslabi vas vid. Uvek pravite male pauze dok radite i tako cete sigurno zastiti vase oci od naprezanja.
  • Nikada nemojte nositi kontaktna sociva predugo. Skinite ih svake noci kako bi se vase oci odmorile. Takodje, pokusajte da nosite naocare najmanje dva puta nedeljno umesto sociva.
  • Uvek nosite suncane naocare kad izlazite napolje ukoliko je suncan dan.
  • Uravnotezite vasu ishranu koja ce obuhvatiti voce, zeleno povrce i mnogo vode.
  • Uvek se trudite da operete ruke pre dodirivanja ociju, jer na rukama se mogu nalaziti klice koje mogu negtivno uticati na vase oci.
  • Kad birate suncane naocare  trudite se da ne budu teske kao i da se dobro uklapaju na vasem licu.
  • Ukoliko imate bilo kakav problem sa ocima kao sto je npr. svrab ili bilo kakva druga iritacija, obavezno se obratite vasem ocnom lekaru kako biste dobili odgovarajucu terapiju.

Nega ociju nije tezak posao. Vrlo lako cete se navici da vodite racuna o vasim ocima a obaveza ce vam posle kratkog vremea preci u dnevnu rutinu. Pravilna nega je veoma vazna kako biste izbegli probleme sa vidom i kako biste pruzili vasim ocima neophodno zdravlje i dug zivot. O Autoru

Ukoliko zelite da narucite kontaktna sociva putem Interneta posetite: Sociva

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Zdrav doručak

Ćilibar i njegova blagotvorna svojstva

Prvi utisak- slagalica lepote i zdravlja

Kako postići željenu erekciju?

Najposećeniji sajtovi o zdravlju

Sindrom policističnih jajnika: Dijagnoza

Koliko se uspešno ugrađuju zubni implanti?

Simptomi i lečenje zubobolje

Kako se najlakše izboriti sa hemoroidima

Prednosti korišćenja elektronske cigarete

Loš uticaj dugotrajnog sedenja na zdravlje

Vežbe za mršavljenje kod kuće

Kako skinuti veliki stomak

Kako povecati grudi prirodno ?

Šta je to Streptokokna upala grla?