članci iz kategorije Meditacija


Kristaloterapija i Meditacija Tehnike sa Kristalima
Postoje mnoge tehnike meditacija – meditirati se može na mantru, na jantru, na neki prizor, na kristale. Ovde smo opisali detaljno neke od ovih tehnika, sa akcentom na upotrebu kristala u meditaciji, a u okviru Kristaloterapije i duhovnog razvoja  

Stvaranje prostora i vremena za meditaciju
Ako možete stvoriti posebno mesto - mali hram ili prostor u kući gde možete meditirati svaki dan - onda nemojte koristiti taj prostor ni za koju drugu svrhu, jer svaka svrha ima svoju vibraciju. Koristite taj prostor samo za meditaciju i ni za šta drugo. Onda će prostor postati nabijen i čekaće vas svakog dana. Prostor će vam biti od pomoći, samo mesto će stvarati odredjenu vibraciju, odredjenu atmosferu u kojoj lakše možete ići dublje i dublje. To je razlog zašto su stvoreni hramovi, crkve i džamije - samo da bi se imalo mesto koje postoji samo za molitvu i meditaciju.

Šta je to meditacija
Meditacija predstavlja svojevrsna tehnika za ubrzavanje spiritualnog razvoja pojedinca. Meditacijom možete da postignete samospoznaju kao najveći cilj koji čovek može da odredi samom sebi u evolutivnom smislu na planeti Zemlji. U meditaciji, dešavaju se značajne promene, pre svega na nivou povećanja svesnost što dovodi do unapređenja mnogih funkcija kako na fizičkom nivou tako i na nivou psihe.


Strana 1 od 1
[1]  
RSS