Kristaloterapija i Meditacija Tehnike sa Kristalima

Napisao/la: Kristaloterapija

Ukupan broj reči: 612 | Datum: 9 01 2011 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLMeditacija je tehnika koju je neophodno koristiti na Putu promene, samorazvića i samospoznaje.

Postoje mnoge tehnike meditacija – meditirati se može na mantru, na jantru, na neki prizor, na kristale.....

Ovde smo opisali Meditacije
sa kristalima
Bez obzira na tehniku meditacije, bilo bi dobro da uz sebe imate svoj lični kristal koji će vam pomoći da lakše uđete u meditativno stanje i da lakše iz njega izađete. Lični kristal je onaj koji birate intuitivno i koji će vam biti savetodavac, čuvar, prijatelj i zaštitnik.

Meditacija na mantru

Mantra je reč koja uvodi u meditaciju. Predstavlja zvuk i vibraciju. Možete je sami odabrati. Samo ponavljanje mantre dovodi do sužavanja svesti i dovođenje glasnog uma do granice sa tihim. Na toj granici dolazi do odvajanja i osvešćivanja strahova, blokada i svega onoga što vas je zakočilo na Putu. Svoj lični kristal ili neki drugi koji koristite za ovu svrhu (meditaciju olakšavaju ametist, gorski kristal, celelstin....) držite pored sebe ili u ruci. Nakon ove vežbe, kristal obavezno operite u slanoj vodi ili nad plamenom.

 

Meditacija – putovanje u detinjstvo.

 

I uz ovu meditaciju trebalo bi da imate kristal – s obzirom da je ovo neka vrsta regresije, najbolje bi bilo da to budu - gorski kristal i tektit.

Sedite u udoban meditativni položaj. Udahnite duboko nekoliko puta, zatvorite oči.

Pred vam je jedna stara zgrada. Uđite u nju. Mnoštvo je hodnika, izaberite jedan i krenite. Idite njim do kraja. Na kraju hodnika se nalaze jedna vrata. Otvorite ih i prođite kroz njih. Ukazale su se stepenice niz koje bi trebalo da siđete. Na kraju stepeništa su ponovo jedna vrata i na njima piše – MOJE DETINJSTVO. Otvorite vrata, uđite u prostoriju i nemojte se vezivati za ono što vidite. Distancirajte se i od likova koje tu srećete i od događaja. Kada ste videli prizor, vratite se nazad istim putem, zatvarajući za sobom vrata detinjstva. Kada se nađete napolju, duboko udahnite, izdahnite i otvorite oči. Posle ove vežbe, operite kristale i ono što ste videli držite u sebi naredna dva dana da u vama sazreli.

Ovo su samo dve vežbe, ima ih još mnogo.......

Pored meditacija, u cilju samorazvića, mogu se raditi i vežbe opuštanja, koncentracije, vežbe kreativne vizualizacije, vežbe za sticanje samopouzdanja i mnoge druge.....

Naravno i pored toga što ove vežbe možete sprovoditi sami, mnogo je lakše početi uz  trenera koji će Vas voditi barem u početku kroz ove tehnike.

 O Autoru

Kristaloterapija - Vesna Marković

Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Kristaloterapija i Meditacija Tehnike sa Kristalima

Stvaranje prostora i vremena za meditaciju

Šta je to meditacija