Lekovito bilje - Prirodno lečenje

Napisao/la: hallo

Ukupan broj reči: 282 | Datum: 17 11 2009 | komentari: 1Verzija za štampu

Preuzmi HTMLU arsenalu savremene medicine i preventivnog delovanja, fitoterapiju (lečenje biljkama) treba ceniti prema njenim stvarnim vrednostima. Tradicija i delatnost fitoterapije potvrđuju činjenicu da u prirodi ne postoji nijedna biljka koja nema lekovita svojstva za određenu bolest.

Terapeutska vrednost lekovitih biljaka zasniva se na vezi koja postoji između hemijske strukture aktivnih supstanci biljaka i njihovog farmakološko-dinamičnog delovanja na organizam. Složenost hemijskog sastava biljaka koje imaju od 2-3 pa i do 30- 40 identifikovanih elemenata kod pojedinih vrsta, objašnjava terapeutsko delovanje jedne iste biljke kod različitih bolesti. Efikasnost prirodnih sredstava, kada je u pitanju preventiva i samo lečenje, kao u ostalom i u alopatskoj (zvaničnoj) medicini, zavisi od kompletne i dobre dijagnoze.

Mada izgleda jednostavna i svima razumljiva, fitoterapija je određena pojedinim principima i ograničenjima. Treba je dobro upoznati i razumeti, kako ne bi dospeli u krajnost da je pretvorimo u lek sa "čudotvornim dejstvom" - lek koji leči svaku bolest. Fitoterapiju moramo primenjivati stručno i uz lekarsku asistenciju, da bi se očuvala njena vrednost i izbegle kompromitujuće situacije.

Upotrebu prirodnih lekova ne treba predstavljati kao zaseb - nu, izolovanu metodu koja se primenjuje nezavisno od drugih terapijskih sredstava. Fitoterapija sve više upotpunjuje koncepte savremene terapeutike, potpomažući lečenje različitih bolesti. Ona olakšava morfo-funkcionalnu regeneraciju organizma i učvršćuje njegov odbrambeni sistem. Priroda nam velikodušno nudi svoju saradnju, podršku i smer nice u cilju obnove vitalnosti ljudskog organizma. Cenimo dakle prirodu i trudimo se da razumemo i prihvatimo njenu poruku čovečanstvu: "Vratite se prirodnoj ishrani i zdravlju koristeći prirodne lekove."O Autoru

U zelji da pomognem narodu osnovao sam ovaj sajt i sve informacije su potpuno besplatne!

Mozete naci besplatne savete i prirodne terapije za sve bolesti!

http://bilje.webgarden.com

Ključne reči: lekovito bilje, prirodno lecenje, lecenje biljkama, prirodna medicina, fitoterapija, prirodni lekovi

Izvor: http://www.kristali.rs/zdravlje-i-fitnes/narodna-medicina/lekovito-bilje-prirodno-lecenje.html

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

19 12 2009 at 9:52, by Guest
врло занимљиво, хвалаJoš članaka iz ove Kategorije

Kurje oko na stopalu

Maslinovo ulje, zašto je baš ono naš izbor

sezonske virusne infekcije

Lekovito bilje - Prirodno lečenje

Iskustva sa Rejši proizvodima

Može li Rejši pomoći kod lečenja karcinoma

Rejši proizvodi - pobiljšavaju imunitet