Kako se rešiti bubuljica sa lica

Napisao/la: Dragana85

Ukupan broj reči: 469 | Datum: 14 09 2017 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLSa bubuljicama se najčešće srećemo u pubertetu, ali nisu retke ni u kasnijem dobu. Pitate se šta je uzrok njihovog nastajanja ? Da li je moguće rešiti ih se ? Nemate razloga za paniku. Uz pomoć prirode i vićete imati blistavo lice.

Kao što smo već spomenuli bubuljice u pubertetu su vrlo česta pojava. Gotovo da nema tinejdžera koji ih nije imao. Uzrok su hormoni. Još jedan od razloga nastanka hormona jeste genetika. Ukoliko su vaši roditelji imali problema sa bubuljicama veća je verovatnoća da ćete i vi imati iste probleme. Treći uzrok su loše navike. Na njih možemo u potpunosti uticati. 

Loše navike

Pušenje je loša navika, ne samo po pitanju bubuljica već celokupnog zdravlja. Povećava šansu za dobijanje bubuljica nakon puberteta čak 4 puta. Šminka je jedan od uzročnika pojave bubuljica. Jednom nedeljno četkice i sunjdere za nanošenje šminke perite blagim šamponom. Ako imate bubuljice izbegavajte šminku koliko god je moguće, jer ona zatvara pore. Olovku za oči i karmin možete koristiti. Ishrana je veoma bitna kao želite čistu i sjajnu kožu. Izbegavajte šećere u vidu slatkiša i gaziranih sokova, beli hleb i preradjenu hranu poput salama. Mnogi su se bavili viškom kilograma, hranili se zdravo i gledali non stop u vagu. Kada su dobili tu bitku bili su iznenadjeni da su i bubuljice nestale.

Tretmani kod kozmetičara mogu biti vrlo delotvorni. Imaju iskustva i znanja u borbi sa bubuljicama. Nemojte ni slučajno sami cediti bubuljice, jer znaju ostati ožiljci. Posebno izbegavajte cedjenje potkožnih bubuljica

Uklonite bubuljice prirodnim putem

Led je ma koliko to bilo čudno odlično rešenje kada su vam potrebni brzi rezultati. On smanjuje upalu, čisti kožu od suvišnih masnoća i pospešuje cirkulaciju. Stavljajte ga tri puta dnevno.

Med se u dalekoj prošlosti koristio za lepotu i negu žene. Prirodan je antibiotik, zato je poželjno nabaviti organski med jer on ima bolje dejstvo. Med sprečava infekciju i ubrzaće lečenje bubuljica.

Limunov sok je najčešće moj prvi izbor u borbi protiv bubuljica. Iscedite limun i limunov sok nanosite pamučnim tuferom na bubuljice. Ostavite preko noći, a ujutro se umite mlakom vodom. Limunov sok isušiće vaše bubuljice. 

Ne spada u prirodna rešenja, ali je veoma delotvorno. Pastu za zube na nosite na bubuljice i ostavite preko noći.O Autoru

Pisanje jeste moja strast, ali kada dodje taj trenutak da napišem nešto o sebi uvek sam bezidejna. Uglavnom ću se truditi da moji članci govore o meni. Uzgred zovem se Dragana, pored pisanja kulinarstvo i zdravi stilovi života su moje polje interesovanja.

Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Kako se rešiti bubuljica sa lica

Masaza energijom

Eterična ulja i njihov značaj