članci iz kategorije Nutricionizam


HRONO ISHRANA I HRONONUTRICIJA
Šta je to hrono ishrana i nutricija,kako držati hrono dijetu.?Saznajte više o izvanrednom načinu ishrane koji je prhvaćen od velikog broja nutricionista širom planete...

Koliko su zdravi lešnici?
Lešnik je plod biljke koja se zove leska. Ova biljka raste kao razgranati žbun i dostiže prosečnu visinu od 3-8 metara, mada postoje i primerci koji dostižu i 15 metara.

Mesečeva dijeta za mršavljenje
Mesečeva dijeta za mršavljenje i detoksikaciju je već decenijama popularna na našim prostotima iako je njena efikasnost osporavana od svih nutricionista i lekara.Efikasnost mesečeve dijete zasniva se navodno na gravitacionoj sili meseca koji njome utiče na tečnosti u organizmu kao što utiče na plimu i oseku.

Hrono dijeta za efikasno mršavljenje
Svi imamo unutrašnji biološki sat koji menja potrebe naših tela tokom dana. Tako ujutro naš metabolizam radi na 100%, ide do 80% oko podneva, itd Dakle, šta i kada da jedete a da ostanete vitki ili da skinete višak kilograma?

Likopen kao jedan od važnih antioksidanasa
Svako je čuo o važnosti supstanci koje zovemo antioksidansima. Ove supstance unosimo putem hrane i zato se sve više govori o potrebi da se svakodnevno unose u naš organizam. Sigurno jedan od bitnijih nutritijenata ovog tipa je LIKOPEN.

Namirnice - kisele i bazne
Hrana se može klasifikovati na razne načine, prema sastavu, poreklu, nutritivnoj vrednosti ili raznim drugim karakteristikama. Da li ste ikada razmišljali o tome da namirnice mogu da bude kisele i bazne? Ova vrsta podele hrane se zasniva na skali pH vrednosti koja može da ide o 0 do 14.

Noni - jačanje imuniteta
Ljudi tvrde da je noni sok zaista blagotvorno sredstvo za jačanje imuniteta i čišćenje organizma. Uz aloe vera koja je veoma blagotvorna za organizam i pored kombuha gljive ili tahebo čaja, mogao bi se ubrojati i noni sok. Ipak, noni sok nije čudo - bolje reči ne može se očekivati nekakvo čudesno poboljšanje zdravlja. Potrebno je najmanje tri doze da bi se videlo da li taj preparat zaista pomaže organizmu ili ne.


Strana 1 od 1
[1]  
RSS