Organski germanijum da ili ne?

Napisao/la: Noni

Ukupan broj reči: 403 | Datum: 28 12 2009 | komentari: 3Verzija za štampu

Preuzmi HTMLU poslednje vreme se često pominje organski germanijum u obliku pilula kao sredstvo za poboljašanje zdravlja i imuniteta. Na našem tržištu se mogu naći proizvodi koji reklamiraju ovaj suplement i dodatak ishrani kao čarobno sredstvo za učvršćivanje zdravlja. Ipak, ne treba se zaletati i u svakom slučaju pre upotrebe Ge 132 treba konsultovati svog lekara.

Treba takođe istaći da je jedino organski germanijum pogodan za konzumiranje i nije štetan po zdravlje. Ipak čak ni organski Ge 132 nije u potpunosti ispitan. Bez svake sumnje, veoma je bitno dobro proveriti izvor odnosno ko je proizvođač ovog suplementa.

Inače, neorganski germanijum je hemijski element i veoma je štetan za organizam. Neorganski germanijum je toksičan za ljudski organizam. Iz tih razloga je neophodno znati poreklo i sastav suplemenata i dodataka ishrani koje unosimo a imaju veze sa ovim elementom.

Organski Germanijum predstavlja organski oblik ovog dijetetskog dodatka i  njegova vrednost u smislu poboljšanja zdravlja je zapažena od strane japanskog istraživača Kazuhiko još davne šesdeset i sedme godine. Ovaj naučnik je dugo godina pokušavao da istakne da Ge 132 ima korisno dejstvo na ljudski organizam i da je bezopasan po organizam. Na internetu možete naići na razna mišljenja i diskusije o štetnosti ili korisnosti Ge.

Oni koji propagiraju upotrebu organskog germanijuma tvrde da je on koristan u terapiji raka. Istovremeno, ističe se da organski germanijum ima antioksidantna svojstva. Oni takođe tvrde da ovaj suplement ima uticaja na povećanje životnog veka, poboljšanje rada srca i imunog sistema. Imajte na umu da uticaj ge 132 na zdravlje se još uvek utvrđuje.

Oni koji su protiv upotrebe organskog Ge tvrde da nema dokaza da ovaj dijetetski suplement zaista i deluje. Takođe kod dužeg uzimanja organske forme germanijuma tvdi se da dolazi do neželjenih pojava. Da biste mogli da znate da li možete da koristite Ge 132, u kojim količinama i dozama i koliko dugo, NEOPHODNO je da konsultujete svog lekara.

Za sada nije došlo do zvaničnih potvrda zdravstenom učinku ovog dodatka u ishrani. U Sjedinjenim Američkim Državama, Ge 132 još uvek nije dobio zvaničnu potvrdu američke agencije za hranu i lekove -FDA.O Autoru

Iako mnogi tvrde da je organski germanijum koristan i kod nas se može kupiti u apotekama, kontraverza da li je germanijum lek ili ne još uvek treba da se ispita.

Organski germanijum se diskutuje i na mom sajtu www.noni.in.rs

Noni

Izvor: http://www.kristali.rs/zdravlje-i-fitnes/suplementi/organski-germanijum-da-ili-ne.html

Ocena: 0.0

Komentari

12 11 2010 at 12:02, by Guest
Sve je to lepo, ali nigde i niko ko zna o ovim proizvodima ne napise pravu cenu, koji su original, i gde tacno gde mogu da se kupe. Neki su i ozbiljni ako se raspituju o proizvodima koji se spominju. Molila bi konkretne odgovore o ceni i gde se mogu kupiti, a da to nije BG.

4 12 2010 at 23:46, by Guest
Posto sam i ja cula za ovaj suplement,na TV-u,raspitala sam se tokom 2009.g. gde ga ima i koliko kosta. Dakle,apoteka "GALEN",Ruzveltova ul.kod malog parkica, preko puta AMS-a i receno mi je da kosta oko 4.690.g.30 tableta.Nadam se da ce ova informacija nekome posluziti.Meni je ta cena velika.

5 09 2011 at 14:19, by Guest
apoteke Sanolabor (jedna je u novom Merkatoru) imaju G-132 po ceni od tri hiljade i nesto.Još članaka iz ove Kategorije

Organski germanijum da ili ne?

REJŠI gljiva - vraća i stvara IMUNITET

Noni sok - da ili ne?