članci iz kategorije Zubi


ZUBNI IMPLANTI – KORACI - CENA
Na svom prvom stomatološkom pregledu razgovaraćemo o implantima i odgovoriti na sva pitanja koja imate.

Kako su nastali zubni implanti i koliki je danas njihov značaj
Zubni implanti se smatraju jednim od najznačajnijih otkrića moderne stomatologije, ali i medicine uopšte. Ugradnja implanata je dugo važila za potencijalno rizičan zahvat. Međutim, sa razvojem nauke, napredovala je i stomatologija, te su danas zubni implanti ne samo u potpunosti pouzdano, već i pristupačno rešenje za brojne slučajeve nedostataka zuba.

5 razloga za zubne implantate
Postoji mnogo mogućnosti za zamenu nedostajućih zuba, ali ako ste u potrazi za trajnim rešenjem, zubni implantati su najduže, najprirodnije i najudobnije rešenje. Evo pet razloga zašto zubni implantati mogu biti pravo rešenje za vas.

Stomatologija, nekad i sad
Zubobolja je veoma gadna boljka i takođe jedan od najčešćih razloga zašto se i obraćamo zubaru. Ali, pomislite kada vas sledeći put zaboli zub da su i ljudi u dalekoj praistoriji bili vrlo dobro upoznati sa svim strahotama tog iritantnog i često neizdrživog bola.

Zubni implanti - odgovori na pitanja koja su vas uvek zanimala
Saznajte sve o zubnim implantima!

Koja hrana utiče dobro na naše zube?
Većina nas uživa u svakodnevnom konzumiranju slatkiša i slaniša, a posebno deca koja bi svoju omiljenu poslasticu jela tokom celog dana. U tim trenucima retko ko razmišlja kakav uticaj hrana ima na zube. Evo prilike da saznate više o tome!

Prvobitne stomatološke ordinacije
Istorijski prikaz razvoja stomatoloških ordinacija, odnosno lečenja bolesti zuba kroz istoriju, pokazuje da su one po malo čemu slične ovim današnjim. Lečenje bolesti zuba pomoću jednostavnog alata napravljenog od kremena, koje se primenjivalo u Italiji pre oko 14 000 godina, predstavlja najstariju poznatu stomatološku intervenciju. 

Rast zuba u detinjstvu
Sigurno ste nemali broj puta čuli roditelje kako pravdaju svoje mališane da su premali da bi znali da operu svoje zubiće. Ne samo da ćete tim nepotrebnim zaštitničkim stavom razmaziti svoje dete, nego ćete direktno ugroziti zdravlje njegovih zuba. Naime, navike koje mu usadite dok je još malo, ostaju i kasnije.

Istorija izbeljivanja zuba
“Holivudski osmeh” i estetska stomatologija su sve popularniji u našoj zemlji. U svetu u kome danas živimo, zahtevi za svetlijim i sjajnijim zubima su sve veći. 

Sve što treba da znate o procesu ugradnje zubnog implanta
Zahvaljujući tehnološkom napretku i stručnosti velikog broja stomatologa, svakome je danas dostupno rešenje problema nedostajućih zuba!


Strana 1 od 2
[1]   [2]  
RSS