5 razloga za zubne implantate

Napisao/la: Batman

Ukupan broj reči: 698 | Datum: 14 06 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLPostoji mnogo mogućnosti za zamenu nedostajućih zuba, ali ako ste u potrazi za trajnim rešenjem, zubni implantati su najduže, najprirodnije i najudobnije rešenje. Evo pet razloga zašto zubni implantati mogu biti pravo rešenje za vas:

Zdravlje

Koren prirodnog zuba je sastavni deo zdrave vilice. Kostima je potrebna stalna stimulacija kako bi se obnavljale i ostale zdrave. Ova stimulacija dolazi od zuba, pa samim tim ako zub ili koren nedostaju, nedostaje i stimulacija vilice što dovodi do propadanja kosti. Ovaj delikatan balans remeti se gubitkom čak i jednog zuba. Implantati su napravljeni od biokompatibilnog titanijuma, hirurški se postavljaju ispod desni, spajaju kost i sprečavaju gubitak koštane mase simulirajući prirodni koren.

Čvrstina

Fuzija implantata za kost je ekstremno čvrsta veza. Ne samo da nudi jaku zamenu za nestale zube, već takođe može da pruži podršku i kod drugih metoda zamene zuba, kao što su mostovi ili proteze. Same po sebi, ove druge metode ne bi sačuvale kosti. Međutim, gubitak koštane mase sa implantatima je sveden na minimum i zdravi zubi se čuvaju tako da pacijenti imaju osećaj stabilnosti i sigurnosti pri jelu i govoru. Održavanje zubnih implantata ne uključuje posebne korake.

Estetika

Kada se proces gore pomenute fuzije implantata i kost okonča, hirurg potom postavlja krunicu napravljenu tako da izgleda prirodno. Rezultat je toliko ubedljiv, da ste samo vi i vaš stomatolog u stanju da kažete da to nije prirodan zub.

Dugotrajnost

Zubni implantati imaju neverovatnu stopu uspeha - preko 97 %. Kada se spoje sa vilicom, potreba za zamenom nikada ne bi trebala da se javi. Zapravo, implantati će verovatno nadživeti krunice za koje su vezani, ali to nije problem. Ukoliko se ukaže potreba, krunice implantata su komponente koje se mogu odvojiti za laku zamenu.

Ekonomičnost

Cena zubnih implantata je veća od ostalih oblika zamene zuba, ali kada uzmete u obzir koliko dugo traju, oni su na duže staze veoma ekonomični. Razmotrite investiciju u vaše zdravlje, izgled i samopouzdanje.

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa implantatima, posetite vašu stomatološku ordinaciju već danas da zakažete termin za pregled i konsultacije.O Autoru

Stomatološka ordinacija Dental Implant: Sa dugogodišnjom tradicijom i iskustvom, naš tim se usko specijalizovao za pružanje usluga iz domena zubne implantologije i oralne hirurgije. Centar za savremenu stomatologiju i implantologiju Dental Implant vodi dr Ivan Stojanović-implantolog, sa svojim stručnim timom koji se uspešno bavi implantologijom i oralnom hirurgijom.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

ZUBNI IMPLANTI – KORACI - CENA

Kako su nastali zubni implanti i koliki je danas njihov značaj

5 razloga za zubne implantate

Stomatologija, nekad i sad

Zubni implanti - odgovori na pitanja koja su vas uvek zanimala

Koja hrana utiče dobro na naše zube?

Prvobitne stomatološke ordinacije

Rast zuba u detinjstvu

Istorija izbeljivanja zuba

Sve što treba da znate o procesu ugradnje zubnog implanta

Najčešća pitanja u vezi zubnih implantata

Vađenje umnjaka

Zdravi zubići su lijepi zubići

Šta su to fasete?

Izbjeljivanje zuba kod kuće