Razvoj dentalnog turizma u Hrvatskoj

Napisao/la: Trazilica

Ukupan broj reči: 477 | Datum: 4 04 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML 

 

Iz godine u godinu Hrvatska bilježi sve veći rast turista. Turisti ne dolaze samo zbog sunca i mora, već i zbog medicinskih usluga, pri čemu prednjače stomatološke usluge. Stomatološke usluge su veoma popularne jer koštaju puno manje nego li u zemljama EU. Za manje novaca turisti, odnosno pacijenti dobiju novi i ljepši osmijeh te još imaju prilike upoznati se sa ljepotama Hrvatske.

Stomatologija Zagreb postaje jedan od razloga radi kojeg sve veći broj turista iz zemalja EU posjećuje Hrvatsku.  Stomatološke usluge kao što su implantologija, oralna kirurgija, ortodoncija i fiksna protetika su i do nekoliko puta povoljnije u Hrvatskoj nego li u zemljama EU. Važno je napomenuti da iako je cijena povoljnija, razina kvalitete usluge je na istoj razini, a u nekim slučajevima čak i na većoj razini.

Stomatološke usluge u zemljama EU imaju veću cijenu radi velikih troškova naobrazbe i osposobljavanja osoblja, otvaranja ordinacija te nekretnina. Za razliku od EU, u Hrvatskoj su ti troškovi puno manji, radi toga je i cijena dosta povoljnija. 

Sve veći broj hrvatskih stomatologa je prepoznao dentalni turizam kao izvrsnu priliku za dodatnom zaradom. Stomatolozi prate razvoj tehnologije i znanosti te u svojim suvremeno opremljenim ordinacija koriste samo najsuvremeniju stomatološku opremu.

Iako stanovnici EU imaju veći standard od država koje nisu u EU, s obzirom na recesiju koja je zahvatila cijelu Europu, sve veći broj stanovnika EU pazi na svaki potrošeni novac i želi uštedjeti gdje god može. Sve teže im je podmirivati troškove medicinskih usluga, a osobito stomatoloških usluga. Hrvatska im predstavlja idealno mjesto gdje mogu srediti svoje zube po povoljnim cijenama.

Implantologija i zubna kirurgija su stomatološke usluge koje su najpopularnije među turistima koji dolaze iz zemalja EU.

Vrhunska usluga, individualan pristup, kvalitetna i brza njega predstavljaju samo dio onoga što pacijenti dobiju u hrvatskim stomatološkim poliklinikama. Za vrijeme njihovog posjeta, u kratkom vremenu dobiju lijepe i zdrave zube te se vraćaju doma sa prekrasnim osmijehom. Još je važno istaknuti se osim lijepog osmijeha, ne vraćaju kući praznih džepova. Sretan i zadovoljan turist, odnosno u ovom slučaju pacijent je svakako najbolja promidžba za turizam. 

 

 O Autoru

Pišem članke o medicinskim uslugama i ustanovima. Uvijek stavljam naglasak na stomatologiju i estetsku kirurgiju.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

ZUBNI IMPLANTI – KORACI - CENA

Kako su nastali zubni implanti i koliki je danas njihov značaj

5 razloga za zubne implantate

Stomatologija, nekad i sad

Zubni implanti - odgovori na pitanja koja su vas uvek zanimala

Koja hrana utiče dobro na naše zube?

Prvobitne stomatološke ordinacije

Rast zuba u detinjstvu

Istorija izbeljivanja zuba

Sve što treba da znate o procesu ugradnje zubnog implanta

Najčešća pitanja u vezi zubnih implantata

Vađenje umnjaka

Zdravi zubići su lijepi zubići

Šta su to fasete?

Izbjeljivanje zuba kod kuće